Buski’den Abonelerine Elektronik Ödeme Uyarısı

Buski’den Abonelerine Elektronik Ödeme Uyarısı
Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan BUSKİ, elektronik fatura ödemelerinde kullanılan sahte internet siteleri hakkında vatandaşları uyardı.

- Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan BUSKİ, elektronik fatura ödemelerinde kullanılan sahte internet siteleri hakkında vatandaşları uyardı.

BUSKİ’nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama "Kamu kurumu olmanın verdiği sosyal sorumluluk bilinciyle, hizmetin en iyisini sunmanın gayretinde olan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine, faturalarını internet ortamından da ödeyebilme kolaylığı sağlıyor. İnternet üzerinden şifrelenmiş güvenli veri iletişimi sağlayan SSL (Güvenli Giriş Katmanı) ile fatura işlemlerini uluslar arası güvenlik standartları normlarında gerçekleştiren BUSKİ, hızlı ve güvenilir internet şubesi aracılığıyla, 7 gün 24 saat boyunca üst düzey teknolojik hizmette bulunuyor" bulunuldu.

'Çakma BUSKİ' sitelerine girmemeleri konusunda uyaran BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, elektronik fatura işlemlerinin BUSKİ’nin resmi internet sitesi olan “www.buski.gov.tr” adresinden yapılması çağrısında bulundu. Elektronik fatura ödemelerinin BUSKİ’nin resmi www.buski.gov.tr adresinden yapılması çağrısını yineleyen Çetinavcı, "Yakın geçmişte basına da yansıyan haber ve yorumlarda da okuduğumuz gibi elektronik fatura işlemlerini BUSKİ’nin resmi internet sitesi yerine, farkında olmadan değişik link uzantıları içeren siteler aracılığıyla yaptıran bazı hemşehrilerimiz, maalesef kötü niyetli kimselerin istismarına uğramışlardır. Bunun hiç yaşanmaması için elektronik ortamdaki bütün fatura işlemlerinin BUSKİ’nin resmi internet sitesi vasıtasıyla yapılması gerekmektedir. İnternet kullanıcıları, BUSKİ’nin internet sitesine girdiklerinde, güvenli ödemeyle ilgili geniş ve kapsayıcı bilgiye sahip olacaklardır" diye konuştu.

BUSKİ’nin internet sitesinin iletişim teknolojisinin ulaştığı en son gelişmeler kapsamında yenilendiğini vurgulayan Çetinavcı, gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında e-buski internet şubesinin de yakın zamanda hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.