Bütün Kitaplar Yalnızca Bir Kitabı Anlamak İçin

Bütün Kitaplar Yalnızca Bir Kitabı Anlamak İçin
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Belediye Birim Amirleri, Belediye Personelleri ve çok sayıda Göksunlu kitapsever ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap ve Kültür Fuarını ziyaret etti.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Belediye Birim Amirleri, Belediye Personelleri ve çok sayıda Göksunlu kitapsever ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap ve Kültür Fuarını ziyaret etti.

Başkan Aydın, ziyaret öncesinde beraberindekilerle birlikte Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen Geleneksel 18. Dolunay Şiir Şölenine katıldı.

Başkan Aydın, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, cihanda yazılmış bütün kitapların yalnızca bir kitabı anlamak için yazıldığını ve o kitabın ilk emrinin ise “Oku” olduğunu söyledi.

Değer yargısı olan tüm bireylerin okuyarak kendini hayata daha hazır hale getirmesi gerektiğini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Cihanda yazılmış bütün kitaplar yalnızca bir kitabı anlamak için yazılmıştır. Ve o kitabın ilk emri “Oku”dur. Bütün kitaplar okumanın kutsal bir eylem olduğunu, değer yargısı olan tüm bireylerin okuyarak kendini hayata daha da hazır hale getirmesi gerektiğini belirtir. Okumayan bireylerden oluşacak bir toplum medeniyetin uzağında kalmaya mahkum bir toplum olacaktır.

Okumayan bireylerden oluşacak bir toplum medeniyetin uzağında kalmaya mahkûm bir toplum olacaktır. Hangi millet çok okuyorsa o millet öncüdür, önderdir. Bizim milletimiz çok okumanın bir neticesi olarak kurmuş olduğu büyük medeniyetlerle yüzyıllar boyunca âleme nizam vermiş, öncülük etmiş bir millettir. Bundan sonra da yine dünyada huzuru sağlayacak olan tek millet bizim milletimiz olacaktır. Bunun yolu da okumaktan geçer.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un kitap ve kültür fuarı ile yazanı, yazılanı ve okuyanı bir araya getirdiğine işaret eden Başkan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

1-20151201095248.jpg

“Bütün okuyan toplumlar ya gelişmiş ya da gelişmekte olan toplumladır. Biz de bu anlamda geleceğimizi teminat altına almak için gençlerimizin kitaplar ile buluşmasını sağlıyoruz. Çok önemli gördüğüm bir şeyi söylemek isterim ki; Büyükşehir Belediye Başkanımız bu fuar ile yazanı, yazılanı ve okuyanı aynı anda bir mekanda bulundurmuştur. Kendisine ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum. Göksun’dan gelen hemşehrilerime de zamanlarını ayırıp geldikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Fuarın açılışından bugüne ilçemizden sürekli olarak kitap dostları fuara gelmelerine rağmen biz bugün özellikle 2 otobüs olarak geldik. Ziyaret kapsamında Sabancı Kültür Merkezindeki şiir şölenine katılma imkanı bulduk. Bu etkinliklerin milletimize, memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.”

2-953.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.