‘Büyük Türkiye’nin yükselişine hep beraber şahit olacağız’

‘Büyük Türkiye’nin yükselişine hep beraber şahit olacağız’
KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “Bizler, bugün burada iş dünyasının temsilcileri olarak, büyük Türkiye’nin yükselişine; ülkemizin bu mücadeleden mutlaka galip çıkacağına, yürekten inanıyoruz ve bu anlamda Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin sonuna kadar yanın

KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “Bizler, bugün burada iş dünyasının temsilcileri olarak, büyük Türkiye’nin yükselişine; ülkemizin bu mücadeleden mutlaka galip çıkacağına, yürekten inanıyoruz ve bu anlamda Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu vurguluyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ve beraberindeki heyet Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Kadın Girişimciler Kurulunun başlattığı proje ile restore edilerek kadın girişimcilerin istifadesine sunulan Zabun Konağı'nın açılışının ardından KMTSO'daki Kahramanmaraş Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ekonomik ve genel yapısına değindi.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “Kahramanmaraş, binlerce yıllık tarihiyle, mirasçısı olduğu onlarca Anadolu uygarlıklarının en önemli merkezleri arasında olma özelliğiyle Türkiye’nin kapağı açılmamış hazinesidir. Hititler, Asurlular, Urartular, Persler, Makedonyalılar, Romalılar’a bu bölgede yaşamış tüm uygarlıklar; kaleleri, kaya mezarları ve heykelleriyle Kahramanmaraş mozaiğinin parçalarını oluşturmaktadır” şeklinde konuştu

1-20161028100405.jpg

YENİ VİZYONU İLE TÜRKİYE

Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir aktör olmaya devam ettiğine vurgu yapan Zabun şöyle konuştu: “Yeni vizyonu ile dünyada söz sahibi, bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ gibi tehdit unsurları ile hem içeride hem dışarıda istikbal mücadelesi vermektedir. Türkiye’nin dünyada söz sahibi ve güçlü bir ülke haline gelmesinde; ekonomisiyle, demokrasisiyle lider ve önder devlet olmasında,  odalarımız, borsalarımız ve bunların çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çok önemli payı bulunmaktadır. Üretim, ihracat ve ileri demokrasi vizyonuyla, Türkiye odalar ve borsalar birliği önderliğinde oda ve borsalarımızın kendilerine hedefler koyarak tüm gücüyle yola devam etmeleri büyük önem taşımaktadır”

8 BİN ÜYEYE HİZMET

“Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası olarak bizler de; özel sektörün gelişimini teşvik etmek ve dünya ekonomisi ile entegrasyonunu artırmak amacıyla 8 binden fazla üyemize hizmet veriyoruz” diyen Zebun sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayiden tarıma, ihracattan turizm sektörüne var olan potansiyeli harekete geçirmek için yoğun bir iş planı ile yolumuza devam ediyoruz.  6 Ekim’de TOBB ikiz kulelerde düzenlenen Ticaret ve Sanayi Şurası’nda sunduğumuz makro sorunların çözüme kavuşturulması ve üretim altyapının iyileştirilmesi ile birlikte Kahramanmaraş bugünkü başarılarına yenilerini ekleyecek ve tarihi misyonunu devam ettirecektir.

2-20161028100405.jpg

BİRLİK OLDUK

Halkımızın temsil edildiği, en yüce kurum olan Türkiye büyük millet Meclisi’ne, halkın büyük desteği ile iş başına gelen cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik 15 Temmuz fetö darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbine saplanmış bir hançerdir. Allah’a binlerce şükür ki, milli mücadelede, türkü-kürdü Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi ile bağımsızlık mücadelesi vererek destanlar yazan yüce Türk milleti, hain darbe girişimini, millet olmanın verdiği güçle, canı pahasına püskürtmüş ve yeni bir kurtuluş destanına imza atmıştır.

buradan tekrar demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailerilerine sabır, gazilerimize şifa diliyorum.

OHAL YERİNDE BİR KARAR

Türkiye’nin hızla normalleşmesi adına hükümetimizce uygulamaya konulan OHAL kararının yerinde olduğuna inanıyoruz. bu konuda devletimizin bekası için elimizden gelen desteği sunmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ta OHAL sürecini en iyi şekilde yöneten, devlet iradesini ve hassasiyetini en güzel şekilde ortaya koyan sayın valimiz vahdettin Özkan’a bu gayretlerinden dolayı iş dünyamız adına şükranlarımı arz ediyorum.

Kahramanmaraş’ın modern bir dünya kenti olması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına gece gündüz demeden çalışan, aynı zamanda sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini sergileyen Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanımız Fatih Erkoç’a gönülden teşekkür ediyor, iş dünyasının da katkıları ile büyükşehir belediyemizin hizmet ve sosyal yardımlarına daha çok destek vermek için çalışmalar yürütüyor, üyelerimizi bu konuda bilinçlendirmek amacıyla çağrılar yapıyoruz. ilimizin gelişimine; en önemlisi de eğitim altyapısının güçlendirilmesine çok büyük katkı sağlayacak olan ve yarın açılışını gerçekleştireceğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kahramanmaraş fen Lisesi’ni ilimize kazandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğluna şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum”

3-997.jpg

KAHRAMANMARAŞ SANAYİSİ GELİŞİYOR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Kahramanmaraş’ın sanayileşmesi ve ihracat dönük yatırımların önemine değindi. Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın ihracata dönük yatırımlar ile yükseleceğini belirten Öksüz, yapılan toplantının öneminin yüksek olduğuna vurgu yaptı. Öksüz şöyle konuştu: “Bizim için çok önemli bir toplantı. TOBB Genel Başkanımız burada.  Hem Kahramanmaraş’a hem meclisimize hoş geldiniz diyorum. Kahramanmaraş Türkiye’nin sadece tekstil, çelik mutfak eşyalarının dışında sanayimizi sürekli çeşitlendirip genişletiyoruz. Her yıl ihracatımız, istihdam sayımız artıyor. Ülkemizin birinci ihtiyacı ihracata dönük yatırımlar. Doğrudan bu yatırmalar yurt dışından kaynak getirir. İlimizde de bu yatırımlar artıyor. Kahramanmaraş olarak Türk sanayisinin gelişmesine katkıda bulanmasından dolayı çok büyük onur duyururuz”

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, aynı heyecan ile 2023 hedeflerine doğru gidildiğini ihracatın 30 milyar dolardan 150 milyar dolara çıktığını 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacaklarını söyledi.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can’da ilçede bulanan yatırımlar ve devam eden  kısa bir konuşma ile özetlediler.

4444444.jpg

Konuşmaların ardından, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Kahramanmaraş Ticaret  Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.