Büyükçekmece Turizm Zabıtası’na Tam Not

Büyükçekmece Turizm Zabıtası’na Tam Not
Sezon başında Büyükçekmece sahilinin huzur ve güvenliği için oluşturulan Büyükçekmece Belediyesi Turizm Zabıta ekibi vatandaştan tam not aldı.Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte büyük artış gösteren B...

Sezon başında Büyükçekmece sahilinin huzur ve güvenliği için oluşturulan Büyükçekmece Belediyesi Turizm Zabıta ekibi vatandaştan tam not aldı.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte büyük artış gösteren Büyükçekmece nüfusunun ve sahili kullanan halkın güvenliğini sağlamak için üniversite mezunu gençlerden oluşturulan Turizm Zabıtası, sezon boyunca halkın huzurunu bozacak olaylara anında müdahale etti. Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çatısı altında çalışmalarını yürüten Turizm Zabıtası Büyükçekmece polisiyle de işbirliği yaparak meydana gelmeden birçok olumsuzluğu önledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Turizm Zabıtası’na ve zabıtayla işbirliği yapan halka teşekkür etti.

MOTORLU TAŞIT VE MOTOSİKLET YASAĞI

Herhangi bir motorlu taşıt ve motosiklet girişinin yasak olduğu Büyükçekmece kordon boyunda trafik polisi ile iş birliği yapan Turizm Zabıtası, yasağa uymayan motorlu taşıtlara ve motosikletlere anında müdahale etti. Kordon boyuna gezmeye çıkan halkın huzur ve güvenliği için kurala uymayan birçok motosiklete cezai işlem uygulandı.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI

Halkın sağlığını her şeyin üstünde üzerinde tutan zabıta ekipleri izinsiz satış yapan seyyar satıcılara göz açtırmadı. Özellikle yangın çıkarma tehlikesi olan dilek balon satışları tamamen önlendi. Belediye encümen kararıyla, belediyeden kiralanan mekanlarda belirlenen azami çay, kahve ve su fiyatlarına uyulması için zabıta ekipleri sıkı bir denetim uyguladı. Halkın şikayetlerine anında cevap verildi.

Halkın denize daha rahat girmesi ve can güvenliğinin sağlanması için gerekli anonsları yapan ve cankurtaran ekibiyle koordineli çalışan zabıta ekipleri özellikle denizin dalgalı olduğu günlerde halkı uyardı. Turizm Zabıtası, herkesin denizden ve kumsaldan rahat yararlanabilmesi için gerekli önlemleri aldı. Sahilde çadır kurulmasına ve mangal yapılmasına izin verilmedi. Halkın huzurunu bozacak kişi ve kişilerce kurulan çadırlar kaldırıldı. Yangına neden olabilecek tüplü pikniklere de izin verilmedi.

YABANCILARA HER TÜRLÜ YARDIM

Hepsi dil bilen personelden oluşan Turizm Zabıtası, Büyükçekmece’ye gelen turist ve diğer yabancılara da her türlü yardımda bulundu, çıkabilecek sorunlar konusunda önlemler aldı. Zabıta özellikle yol gösterme ve uyum konusunda yabancılara yardımcı oldu.

HALKTAN TEŞEKKÜR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olaylara anında müdahale eden ve vatandaşa güler yüzle hizmet veren Turizm Zabıta ekipleri hakkında halktan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bütün hizmetlerde amacımız halkımızın mutluluğudur. Halkımız bu konuda bize teşekkür ettiğine göre demek ki, doğu bir iş yapmışız. Ben de bütün zabıta personelime ve ilk kez bu yıl göreve başlayan, hepsi üniversite mezunu ya da üniversite öğrencisi olan en az bir yabancı dil bilen Turizm Zabıtası ekibine teşekkür ediyorum."

SEZON BAŞINDA BÜYÜKÇEKMECE SAHİLİNİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN OLUŞTURULAN BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ TURİZM ZABITA EKİBİ VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.