Büyükşehir, 800 Bin Ağacın Dikileceği Yerleri Belirledi

Büyükşehir, 800 Bin Ağacın Dikileceği Yerleri Belirledi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Ağaçlandırma seferberliği yapan Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 ağaçlandırma döneminde 1 milyonu kendi imkanlarıyla, 500 bin adedi ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın katkısıyla 1 milyon 500 bin ağaç dikecek. Bu kapsamda Kocaeli geneline 800 bin ağaçlık diliminin dikilmesi planlanan yerler belli oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Kocaeli geneline ilk etapta 800 bin ağaç dikmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Çağdaş Kent 120 bin, Muallimköy 50 bin, Dilovası Tavşancıl Vadisi 5 bin, Gebze D-100 Otoban kenarı 50 bin, Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanı 30 bin, Yenikent Rehabilitasyon alanı 30 bin, Derince/Körfez D-100 ve Otoban kenarı 30 bin, İzmit Köpek Barınağı 50 bin, İzmit D-100 ve Otoban Kenarı 30 bin, Karamürsel Çamdibi Barajı 30 bin, Gebze Beylikbağı 200 bin, İZAYDAŞ 100 bin, İzmit Cephanelik Kadın Sosyal Yaşam Merkezi önü 10 bin, Kandıra Namazgah Barajı 9 bin, Kandıra Arıklar Göleti 20 bin, Derince Çınarlıdere Atış Poligonu önü 12 bin ve Karamürsel Ereğli Yürüyüş yolu bin adet ağaç dikimi yapılması planlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaptığı yeşillendirme çalışmalarını kavşaklara ve yol kenarlarına taşıdı. Kavşaklara ve yol kenarlarına yapılan peyzaj çalışmaları sayesinde sürücülere ve yolculara görsel şölen yaşatılıyor. Büyükşehir ayrıca D-130 Karayolu kenarlarını da ağaçlandırıyor.

Kocaeli ili sınırları içerisinde yeşil alanların, parkların, cadde ve yolların, sahillerin, mesire alanlarının temizliği ve bakımı için Park ve Yeşil Alanlar Dairesi hummalı bir çalışma yürütüyor. Alanlarda, budama, ağaç dikimi, çim biçimi, ağaçların çanak açımları mevsimine göre yapılıyor. Kuruyan otların çirkin görüntü oluşturmaması için tırpanla ot biçimi ve yabancı ot temizliği gerçekleştiriliyor.

Birkaç yıl öncesinde dinlenecek yeşil alan bulamayan Kocaelililer, her ilçede Büyükşehir tarafından yaptırılan mesire alanlarında artık yeşilden de dinlenceden de mahrum kalmıyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, kendilerini bu mesire alanlarına atıyor. Hem piknik yapıyor, hem de şehrin günlük stresinden de uzaklaşıyor. Büyükşehir’in şu zamana kadar hizmete açtığı 21 adet mesire alanı bulunuyor. Ayrıca doğa tutkunlarını da düşünen Büyükşehir Belediyesi Yuvacık, Akçat, Avcıköy, Karamürsel, Gölcük, Paşasuyu, Çenesuyu, Eşme ve daha onlarcasının bulunduğu toplam uzunluğu 1000 Km’yi aşan 102 tracking parkuru kuruldu.

BÜYÜKŞEHİR, 800 BİN AĞACIN DİKİLECEĞİ YERLERİ BELİRLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.