Büyükşehir Araç Filosunu Büyüttü

Büyükşehir Araç Filosunu Büyüttü
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede içme suyu, kanalizasyon yapımı ve arızalarının giderilmesi amacıyla yeni iş makinelerini hizmete kazandırdı. Yeni alınan araçlar düzenlenen törenle faaliyete başladı.

- Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede içme suyu, kanalizasyon yapımı ve arızalarının giderilmesi amacıyla yeni iş makinelerini hizmete kazandırdı. Yeni alınan araçlar düzenlenen törenle faaliyete başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 19 ilçede oluşturduğu şube ve şeflikler tarafından içme suyu ve kanalizasyon yapımlarının hızla gerçekleştirilmesi, arızaların kısa zamanda çözümlenmesi amacıyla araç filosunu genişletti. Satın alınan 14 adet iş makinesi, 7 adet 6 tonluk kamyon, 28 adet 4x4 Pick-up, 8 adet ticari araç ve 4 adet otomobil olmak üzere toplam 61 aracın hizmete girecek olması sebebiyle bir tören düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi araç parkı alanında düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz ve Fatih Evli, ilçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ordu büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 Nisan 2014 tarihinde tüzel kişilik kazanmalarından bu yana 5 aylık bir süre geçtiğini, bu sürede kurumsal yapılanmaya tamamladıklarını ve hiç durmadan hizmet etmeye başladıklarını belirtti. Özellikle Ordu’nun kırsal alan ve uzak mahallelerinde su ve kanalizasyon yatırımlarına ağırlık vereceklerini, ayrıca arızaların kısa zamanda onarımları için aktif bir sistem oluşturmak zorunda olduklarını belirten Yılmaz, satın alınan araçların bu amaca hizmet edeceğini söyledi.

“AKTİF VE HIZLI BİR BELEDİYEYİZ”

Yılmaz, şöyle konuştu: “30 Büyükşehir içinde imkanları en sınırlı Büyükşehir Belediyesi biziz. Nüfusu en düşük Büyükşehir Belediyesi biziz, geliri de en düşük Büyükşehir Belediyesi biziz. Ama yaptığımız işlere baktığımızda geliri ve nüfusuyla paralel olmayan atılımlar gerçekleştiriyoruz. Bu da kurumsal kimliğimizin bir an önce kurulmasından kaynaklanmaktadır. Burada biz sistemi kurduktan sonra sistem zaten en hızlı şekilde yürüyecektir. Ordu, Ünya, Fatsa ve Gölköy’ü şubelerle temsil ettikten sonra kalan birimlerimizin tamamına şeflikler vasıtasıyla ulaşıyoruz. OSKİ’nin her ilçede en az 6 elemanı personeli olacak.”

“OBB, BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNACAK”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, 2005 yılında Köy Hizmetlerinin kapatılması ve Özel İdarelerin güçlendirilmesinin ardından hizmetlerde bir sarsıntı yaşandığını ancak zaman içinde düzene girdiğini hatırlattı. Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Özel İdare’nin kapandığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şu anda yaşanan sarsıntının da bu geçiş döneminden dolayı olduğuna dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, “Bir süre sonra hizmetlerin gözle görülür bir şekilde arttığını hissedeceğiz. Ben Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Kısa zamanda hizmet yapabilecek konuma geldiler. Bu araçlarla hayırlı hizmetlerde bulunacağına inancım tamdır. Valilik olarak tüm desteği de vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek araçlar görevli oldukları ilçelere gitmek üzere alandan ayrıldılar.

BÜYÜKŞEHİR ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTTÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.