Büyükşehir Belediyesi Çalışmalarını Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi Çalışmalarını Sürdürüyor
Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri, görevi bünyesinde, kent estetiğini ve imajını bozan, görüntü ve gürültü kirliliği yaratan unsurlar ile halkın istek ve şikayetleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

- Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri, görevi bünyesinde, kent estetiğini ve imajını bozan, görüntü ve gürültü kirliliği yaratan unsurlar ile halkın istek ve şikayetleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentte görüntü ve gürültü kirliliğinin önlenmesi ve kentin imajını zedeleyecek unsurlarla ilgili, belediyenin ilgili birimlerinin yoğun bir çalışma yaptığını belirterek, “Haziran ayından itibaren sorumluluk alanımızda bulunan cadde, bulvar ve meydanlardaki seyyar satıcılar, açıkta gıda maddesi satışı yapanlar ve kaldırım işgalleri konusunda cezai işlemler uygulanmakta. Ayrıca kentin değişik yerlerinde dilencilik yapanlarla ilgili çalışmalar sürdürülmekte, dilencilik yaptığı tespit edilenlere gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır” dedi.

Sokakta çöp toplayanlarla ilgili olarak, devletin diğer kurumlarının da yer aldığı bir komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun takip ve denetiminde oluşturulan mobil ekipte, Büyükşehir Belediye personellerinin de görev aldığını ifade eden Kocamaz, “Kentimizde faaliyet gösteren 2. el oto galericilerinin şehir içerisinden kaldırılıp, yeni yapılan oto galericiler sitesine taşınmaları ile ilgili olarak gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Öte yandan, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işyerlerinin denetimleri tarafımızca yapılmaktadır" diye konuştu.

Okul önlerinde seyyar satıcılık yapan kişilerin kaldırılması için, ilgili ilçe belediyeleriyle gerekli yazışmaların yapıldığını sözlerine ekleyen Kocamaz, “Ana arterler üzerine çift taraflı park eden araçların kaldırılması için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış, yüksek sesle müzik yayını yaparak etrafı rahatsız eden işyerlerinin denetimi ve gerekli yasal işlemler tarafımızdan yapılmaktadır. Kentimizin imajını bozan, görüntü ve gürültü kirliliği yaratan, halkımızın huzurunu bozacak olan her türlü unsurla mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.