Büyükşehir Belediyesi’nden Fırınlara Sıkı Denetim

Büyükşehir Belediyesi’nden Fırınlara Sıkı Denetim
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, un ve unlu mamullerin yapıldığı fırınları denetledi.Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Eskişehir’de faaliyet gösteren, un ve unlu mamullerin yapıldı...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, un ve unlu mamullerin yapıldığı fırınları denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Eskişehir’de faaliyet gösteren, un ve unlu mamullerin yapıldığı fırınlara, temizlik, iş yeri ruhsatı, ürünlerin gramajı ve hamur yapımında kullanılan suların klor oranlarını denetledi. Yapılan denetimlerde hijyen ve sağlık koşullarına uymayan fırınlara uyarılarda bulunan ekipler, fırınlarda çıkarılan ekmekleri hassas tartılarla ölçerek gramajı düşük olan ekmekleri topladılar. Umumi temizliğe riayet etmediklerinden dolayı 13 fırına ve eksik gramajlı ekmek satışı yapıldığı tespit edilen 4 fırına haklarında tutanaklar düzenlenerek Büyükşehir Belediye Encümenine sevk edildi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi 12 fırına için süreli yazılı ihtar verildi. Ayrıca 42 fırından alınan su numuneleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (ESKİ) Genel Müdürlüğü’nde analiz ettirilip, suların şebeke suyu olduğu tespit edildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Daire Başkanı Ümit Güney, Eskişehirlilerin sağlıklı hijyenik ve gramajına uygun ekmek tüketmeleri için ekiplerin denetimlerini sürdüreceğini belirtti.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ, ŞUBAT VE MART AYI İÇERİSİNDE FAALİYET GÖSTEREN UN VE UNLU MAMULLERİN YAPILDIĞI FIRINLARI DENETLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.