Büyükşehir, “Bilim Ve Teknoloji Merkezi” Yapacak

Büyükşehir, “Bilim Ve Teknoloji Merkezi” Yapacak
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çocukların ve gençlerin ilgisini bilim ve teknolojiye çekmek amacıyla “Bilim ve Teknoloji Merkezi” yapacaklarını açıkladı.

- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çocukların ve gençlerin ilgisini bilim ve teknolojiye çekmek amacıyla “Bilim ve Teknoloji Merkezi” yapacaklarını açıkladı.

2019 yılı hedefleri kapsamında hayata geçireceği projelerine çocukları da ekleyen Başkan Yılmaz, çocukların ve gençlerin ilgisini bilim ve teknolojiye çekmek amacıyla Bilim ve Teknoloji Merkezi inşa edecek. Başkan Yılmaz, hayata geçirecekleri proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturmak ve böylece çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekmek, enerjilerini bu yönde harcamalarını sağlamak amacıyla Bilim ve Teknoloji Merkezi projesini hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, bu projeye büyük önem verdiğini belirtti. Projeyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, bu proje ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Projeyi detaylıca düşünüp titizlikle hazırladıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, "Yeni yetişen genç nesle bilimi sevdirmek ve bilimi kolayca anlamalarını sağlamaya yönelik görsel ve deneysel sunumlar hazırlamayı, ilköğretimden başlayarak toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma, yaratıcılık ve analiz yeteneğini özendirmeyi, toplumda bilimsel farkındalık düzeyini arttırmak ve toplumun bilimsel ve teknolojik konulara olan ilgisini yükseltmeyi, bilim ve teknolojinin gündelik yaşamda kullanım alanlarını göstermeyi, öncelikle kent halkı ve öğrenciler için hizmet verecek olan kurumun, giderek bölgesel bir özellik kazanarak, çevre illere de hizmet vererek bir çeşit ‘Bilim Turizmi’ oluşumunu sağlamayı ve çocuklar ve toplum ile bilim adamları arasında tüm tarafların faydalanabildiği bir ara yüz oluşturmayı amaçlıyoruz" bilgisini verdi.

EVDE BAKIM HİZMETİ, İLÇELERE DE GELİYOR

Ev ortamında yaşlının desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmelerine katkı sağlamak amacıyla 7 yıl önce kurulan “Yaşadığı Yerde Yaşlıya Bakım Hizmetleri Merkezi” ile yaşlı vatandaşlara yaşadıkları evde bakım hizmeti veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile bu hizmetini artık 17 ilçeye de götürecek. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan 60 yaşın üzerindeki yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirerek günlük yaşamını kolaylaştıran, ilgi, sevgi ve şefkatlerini eksik etmeyen merkez ekipleri, yeni yasa ile psikolojik destek, genel sağlık, psikolojik danışmanlık, temizlik ve bakım hizmetlerini kriterlere uyan tüm il genelindeki yaşlılara verecek.

Evde bakım hizmeti ile önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Amacımız yaşlılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırırken yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek ve gösterdiğimiz ilgi, sevgi ve şefkatle onurlu bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. Önümüzdeki süreç içerisinde sadece merkezde uyguladığımız bu projemiz artık tüm ilçelerimizi kapsayacak ve Samsun il sınırları içerisinde yaşayan tüm hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

200 YATAKLI BAKIM MERKEZİ İNŞA EDİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sağlık Bakanlığı ile görüşülüp bakanlık ile protokol yapılarak yaşlı ve özel bakıma muhtaç kişilere yönelik 200 yataklı bakım merkezi projesini hayata geçireceklerini de belirterek, burada yaşlılara doktor ve hemşire hizmetleri verileceğini sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR, “BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ” YAPACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.