Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmayı Sürdürüyor

Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmayı Sürdürüyor
Sosyal belediyecilik alanındaki örnek çalışmalarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Sosyal Kart ile hiç geliri olmayan ailelere destek olmaya devam ederken; Konya genelinde 13 binden fazla öğrenciye de eğitim yardımını sürdürd

- Sosyal belediyecilik alanındaki örnek çalışmalarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Sosyal Kart ile hiç geliri olmayan ailelere destek olmaya devam ederken; Konya genelinde 13 binden fazla öğrenciye de eğitim yardımını sürdürdü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bir şefkat ve merhamet şehri olan Konya’da 2014 yılında sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını da artırarak sürdürdü.

“SOSYAL KART TÜRKİYE’YE ÖRNEK”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hiç geliri olmayan ailelere yönelik hayata geçirdikleri Sosyal Kart’ın insan onurunu düşünen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahibini rencide etmeyen ve tercih ettiği ürünü alma imkanı sağlayan modern bir sistem olduğunu vurguladı. 2010 yılından bu yana sürdürdükleri ve Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart yoluyla anlaşmalı marketlerde istediği ürünleri alabilen ailelerin, mahalle bakkalından ekmeklerini aldığını, su faturalarının da Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini hatırlattı. Sosyal Kart uygulamasından 2014 yılında 5 bin 637 ailenin yararlandığını, 2010 yılından bu yana yararlanan aile sayısının toplam 19 bin 781 olduğunu belirten Başkan Akyürek, 2012 yılında başlattıkları su faturası uygulamasından da bugüne kadar 5 bin 258 ailenin yararlandığını ifade etti.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI

Öğrencilere yönelik eğitim yardımlarını Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın 31 ilçesine yönelik sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, şu anda şehit ve gazi çocuğu, öksüz, yetim, yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye geneli yüzde 0,1’lik dilime giren 13 bin 103 öğrencinin eğitim yardımından faydalandığını dile getirdi. Başkan Akyürek, 2004 yılından bu yana yaklaşık 52 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine eğitim yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.