Büyükşehir’den Göletlere Balık

Büyükşehir’den Göletlere Balık
Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından göletlerin doğal yapısının desteklenmesi, amatör olta balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda bulunan su kaynaklarının üretime kazandırılması amacı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından göletlerin doğal yapısının desteklenmesi, amatör olta balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda bulunan su kaynaklarının üretime kazandırılması amacıyla 5 bin adet pullu sazan balığı yavrusu göletlere bırakıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalı kalkındırma ve geliştirme hamleleri devam ediyor. Daha önce kırsal alanda çeşitli yatırımları hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu kez de Salihli ilçesinde Allahdiyen göleti ve Yunusemre ilçesinde Ortaköy göletlerine yavru sazan balığı bıraktı. Yavru sazan balıkları Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı tarafından göletlere bırakıldı. Okkalı, Allahdiyen Göleti’ne 3 bin, Ortaköy Göleti’ne ise 2 bin yavru sazan balığının bırakıldığını, yavru sazan balıklarının 2 ila 4 santimetre arasında uzunluğa sahip olduklarını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR ORTAKÖY’E GÖLET YAPTI

Kırsal bölgelere değer kazandırmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, 2015 yılı içerisinde Yunusemre ilçesi Ortaköy Mahallesi’ne gölet inşa edildiğini söyledi. Göletin yıl içerisinde su tuttuğunu belirten Okkalı, bu tür projelerin mahallelere değer kattığını belirtti. Okkalı, Göletlere bırakılan yavru sazan balıklarının Akdeniz Su ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Antalya-Kepez Ünitesinde üretildiğini sözlerine ekledi.

OLTA BALIKÇILIĞINA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca ilk kez balıklandırma çalışmalarının hayata geçirildiğini aktaran Daire Başkanı Hayri Okkalı, gelecek sene program dahilinde daha fazla göletin balıklandırılacağını söyledi. Salihli ilçesindeki Allahdiyen göleti ve Yunusemre ilçesindeki Ortaköy göletlerine bırakılan yavru balıkların korunması gerektiğine dikkat çeken Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, “Amatör balıkçılarımızın, göletlerimize bıraktığımız yavru balıkları 1 yıldan önce avlamamaları gerekiyor. Balıklandırma çalışmamız, mevcut yörelerdeki vatandaşlara bir aktivite kazandırabilmek, vatandaşların ihtiyacı doğrultusunda bu göllerden balık tutabilmesine yönelik olarak planlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün destekleriyle kırsal alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.