Büyükşehirden İnegöllü Servisçilere Ruhsat

Büyükşehirden İnegöllü Servisçilere Ruhsat
Yeni kanunla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan İnegöl’de artık birçok resmi prosedür büyükşehir eliyle yapılıyor. Yıllardır İnegöl Belediyesi’nden ruhsat alan S plakalı servis araçları artık Bur...

Yeni kanunla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan İnegöl’de artık birçok resmi prosedür büyükşehir eliyle yapılıyor. Yıllardır İnegöl Belediyesi’nden ruhsat alan S plakalı servis araçları artık Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsatlarını alacak.

Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Büro ekipleri, İnegöl’de yeni araç alan veya aracını değiştiren 200’e yakın araç sahibine yönelik ruhsat işlemlerini Kültürpark içerisindeki Nikah Dairesi önünde yaptı. İşlemleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Büro Şefi Bülent Yılmaz ile İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da takip etti. Yılmaz, “Vatandaşa hizmet için buradayız. Burada 200’e yakın araç var. Biz daha önceden yeni veya aracını değiştiren servis araç sürücülerini Bursa’ya çağırıyorduk. Bu yıl alınan kararla bütün ilçelerdeki servis araçlarının olduğu yere biz gidiyoruz. Hizmeti ayağa götürüyoruz. Bu kadar aracın Bursa’ya gelmesi uygun olmazdı. Biz geliyoruz, kontrollerimizi yapıyoruz. Sağ olsun bütün oda başkanları yardımcı oluyor. Şartları uygun olan araçlara çalışma ruhsatlarını veriyoruz. Genelde de araçlar uygun oluyor” dedi.

İnegöl’deki servis araçlarının Bursa’ya servis hizmeti vermesinde yaşanan U belgesi meselesinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, “U belgesi bizi aşan bir konudur. U belgesi meselesi mahkeme kararıyla sanırım iptal olmuş, ama tabi meclisin bileceği bir iş. Yargıya intikal etmiş bir olay. Sanırım başka bir çözüm buldular. Biz yine yönetmelikte yazdığı şekilde belge veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi vatandaşa hizmet için ellerinden gelen bütün kolaylıkları yapıyor” ifadelerini kullandı.

RUHSAT ALACAK MİNİBÜSLER GENEL

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.