Büyükşehir’den Kardeşlik İftarı

Büyükşehir’den Kardeşlik İftarı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2 Temmuz Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetimleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2 Temmuz Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetimleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 2 bin kişilik iftar yemeğinde tam bir kardeşlik örneği sergilendi.

Kardeşlik İftarına Vali Mustafa Hakan Güvençer,AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kerim Acar başta olmak üzere ilimizin bürokratları ile şehit ailesi yakınları, gaziler, yetimler ve Suriyeliler katıldı.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ramazan ayının bereket, huzur ve aynı zamanda dayanışma örneklerinin en güzel yaşandığı ay olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “ Biz Büyükşehir Belediyesi olarak omuzlarımızdaki sorumluluğun vebalinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da sosyal politikalar geliştirerek insanlarımızın acılarını hafifletme gayretindeyiz.

Birçok ailemizin ve yavrularımızın acılarını hafifletme gayreti içerisindeyiz. Biz; “yetimler benim ümmetime emanetimdir” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Biz böyle bir medeniyetin insanlarıyız. Biz bu emaneti hep yüreğimizde hissediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde acılarımızı azaltacağız, inşallah sevinçlerimizi çoğaltacağız.

yetim-iftar-(2).jpg

Yanı başımızda ve dünyanın çeşitli yerlerinde çok büyük zulümler ve acılar yaşanmakta ve belki de dünya bu zulümlere ilk defa şahit olmakta.

Burada muhacir kardeşlerimiz de var. Onlara da sahip çıkıyoruz ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Ramazan ayının, ilimize, ülkemize, bütün mü’min kardeşlerimize huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, davetimize icabet eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil de birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu sergilenirken, programın sonunda Başkan Erkoç, çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

yetim-iftar-(3).jpgyetim-iftar-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.