Büyükşehir’den Sıcaksu’ya Hizmet Birimi

Büyükşehir’den Sıcaksu’ya Hizmet Birimi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye hizmet birimi yapılan Sıcaksu bölgesinde incelemelerde bulundu.Başkan Recep Altepe, Bursa’nın daha sağlıklı bir il olması için her gün yeni sos...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye hizmet birimi yapılan Sıcaksu bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Recep Altepe, Bursa’nın daha sağlıklı bir il olması için her gün yeni sosyal donatı alanları ve spor tesisleri yaptıklarını ifade ederek, “Bursa’nın çehresi değişiyor. Bursa’da uzun yıllardır dönüşümü beklenen ve eski Tabakhaneler olarak bilinen Sıcaksu bölgesi, 2009 yılından beri üzerinde çalıştığımız en önemli projelerden biriydi. Sıcaksu kentsel dönüşüm projesinde büyük mesafe aldık. Yaklaşık 45 bin km alanda, arazinin yaklaşık 4’te biri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bölgede kamulaştırmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, Sıcaksu’da yapılacak çalışmanın güzel bir tasarım projesi olduğunu ifade ederek “Sıcaksu’yu çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yerden yaklaşık 90 derece şifalı suların kaynadığı Sıcaksu bölgesinde Bursa’ya yakışacak, bölgeye değer katacak bir proje için butona bastık. Son 6 ay içinde burada, 40 milyon TL’yi aşan yani 40 trilyonluk harcamayı yaptık. Kamulaştırmalar ve anlaşmalar devam ederken, bir yandan da bölgenin güvenliğini ve temizliğini sağlamak, bölgeyi kontrol altında tutmak maksadıyla burada bir hizmet birimi oluşturuyoruz. Bu iki katlı yapıyla birlikte artık zabıta hizmetlerimiz ve bölgeyle ilgili diğer çalışmaların kontrol işlemleri de buradan yürütülebilecek. Artık Büyükşehir Belediyesi olarak Sıcaksu’dayız” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye daha fazla sahip çıkacağını ifade ederek, “Sırameşeler, Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir mahalleleri ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Burada metruk binalar sırası geldikçe yıkılıyor. Bölge yavaş yavaş kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Çevre Yolu’na uzanan bölgeye büyük hareket getirecek projenin başlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.