Çakır: “Trambüs Araçları Bir Haftada Teslim Edilecek”

Çakır: “Trambüs Araçları Bir Haftada Teslim Edilecek”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bütün belediyeler öyle veya böyle trambüs sistemine geçmek zorundalar” diyerek, trambüs araçlarının bir hafta içinde teslim edileceğini vurguladı.

- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bütün belediyeler öyle veya böyle trambüs sistemine geçmek zorundalar” diyerek, trambüs araçlarının bir hafta içinde teslim edileceğini vurguladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vuslat TV’de katıldığı 'Gündem Özel' programında soruları cevaplayarak, trambüs araçlarının bir hafta içinde teslim edileceğini belirtti. Çakır, iş bitim süresinin gecikme sebebini açıkladı. Hat çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakır, “Zaman zaman alt yapıdan kaynaklanan sıkıntılar oldu. Bu yüzden iş ihalesini alan firmaya süre uzatımı verdik, şu aşamada bir aksama yok” dedi.

Trambüsle ilgili yapılan tartışmalara da cevap veren Çakır, “Bazı kesimlerde tartışılıyor ama biz tartışmıyoruz. Türkiye’de ilk kez uygulanan bir proje, kimse bu projeye cesaret edemiyordu o yüzden de bizi acımasız olarak eleştiriyorlar. Aslında eleştirenler bilmedikleri için eleştiriyor, bilenler zaten eleştirmiyor. Bütün belediyeler öyle veya böyle trambüs sistemine geçmek zorundalar. Bizim gibi bir belediyede yıllık 2 trilyon lira yakıt parası vererek hizmet üretilmez. Kaynaklarımızın büyük bir bölümünü sadece ulaşıma süspanse ederek yöneticilik olmaz. Sonuçta bizim görevimiz bu şehrin geleceğini, çevresini düşünmek, kaynaklarını sağlıklı kullanmak. Trambüs 60 milyon TL’ye mal oluyor, eğer raylı sistem yapsaydın 350 milyon TL’ye mal olacaktı. Trambüs ile yakıtta yüzde 75 tasarruf sağlayacağız, harcanılan para 5-6 yılda amorti edilecek, kimse bu yönüne bakmıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.