Çaldıran’da 19 Eylül Gaziler Günü

Çaldıran’da 19 Eylül Gaziler Günü
Van’ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

- Van’ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Burada bir konuşma yapan Çaldıran Şehit Gaziler Derneği Başkanı A. Rahman Çınarağaç, 19 Eylül’ün ülkemizde her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, “Bu anlamlı günde bizlerle beraber olup, bu mutluluğumuzu paylaşan sizlere, tüm gazilerimiz adına teşekkür ederim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan zaferlerle gazilerimi onurlandırdığımız gündür. Çok şey borçlu olduğumuz gazilerimize, şehit ailelerimize gereken hürmeti ve saygıyı vefa borcumuz gereği göstermeliyiz. Onların dertlerini hafifletmek, hallerini hatırlarını sorarak gönüllerini almak bizlere borç kılınmıştır. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilir, kahraman gazilerimizin gününü kutlarım” dedi.

Piyade Teğmen Furkan Kabataş ise, milletleri millet yapan bir takım değerler olduğunu belirterek, “Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır, olmazsa olmazıdır. O değerler yaşar, o değerler nefes alır, millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir, güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesidir ‘Gazi’liktir. Unutmayalım ki başımızı yastığımıza koyup huzurla uyuyabiliyorsak, bunu gazilerimiz borçluyuz. Ecdadımız, ‘ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ düsturuyla savaşmış, canını ortaya koymuş. En büyük miraslardan birisi olarak bu yüce unvanları bırakmışlar” diye konuştu.

Törene Van Vali Yardımcısı ve Çaldıran Kaymakam Vekili İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Mehmet Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Piyade Binbaşı Kıvanç Cesur, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Durmaz, kurum amirleri ile gaziler katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.