ÇALIK: “KADINA ŞİDDETE HAYIR”

ÇALIK: “KADINA ŞİDDETE HAYIR”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Partisinin Temayül yoklamasına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Partisinin Temayül yoklamasına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Ak Parti 25. Dönem Milletvekili Temayül yoklamasına katılan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’de Kadına şiddet uygulanıyor. Biz kadınlar olarak hem siyasette hem de normal hayatta erkeklerin sahip olduğu hakların hepsine sahibiz bunu da dile getireceğimiz yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Kadınlar olarak siyasette daha aktif rol almalıyız. Bunun başlangıcını Kahramanmaraş’tan yapmak için ben diyorum ki en az üç Bayan Milletvekilini Meclise göndermelisiniz” dedi

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Genel Seçim 2015 sürecinin bir ayağı olan Aday belirleme ve Temayül yoklamasının yapılması için 28 Şubat 2015 (Bugün) Ak Parti teşkilatı ve Milletvekili aday adaylarının yoğun çalışması ile Kahramanmaraş Fuar Merkezi (Kafum) da Temayül yoklaması başladı.

Aday Adaylarının heyecanı yüzlerinden okunurken her aday için kurulan stantlarda delegelerle tek tek ilgilenen Aday Adayları çalışmalarını ve seçilmeleri durumunda yapacakları icraatları anlattı.

KAFUM da saat 10:00 gibi başlayan ve Ak Parti İl Başkanı Metin Doğanın açılış konuşmalarını yapmasıyla başlayan seçim süreci tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan’ın yaptığı konuşmada; Başta Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a katılımlarından dolayı teşekkürlerini bildiren Doğan, daha sonra tüm teşkilata teşekkür ederek, Aday Adaylarına da başarılar diledi. Yapılacak olan Genel Seçimlerin ne kadar önemli olduğunun da altını çizen Doğan: “Yeni Türkiye demokrasi tarihinin ve türk tarihinin en önemli seçimine adım adım yaklaşıyoruz. Partimiz temayül yoklamasını titizlik içerisinde, her aday eşit olacak şekilde elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Akşamdan buyana temayül için hazırlıklarımızı sürdürürken bizlere desteklerini esirgemeyen ilçe başkanlarımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

img_7941.jpg

Daha sonra Ak Parti Genel Başkanı Öznur Çalık bir konuşma yaparak şunları dile getirdi: “Bugün bir Ak Parti klasiği yaşıyoruz. Artık muhalefet partilerine bile örnek olan temayülümüzü gerçekleştiriyoruz. Maraş deyince akıllara Kahramanlıklar geliyor, Maraş deyince Akıllara Şairler geliyor, Yedi Güzel Adamlar, Üstat Necip Fazıl Kısakürek geliyor aklımıza ve hepiniz bir kez daha hoş geldiniz. Sütçü İmamla Siyasi Hayatımıza, Yedi Güzel Adamla Edebiyat Hayatımıza damga vurmuş Kahramanlar hoş geldiniz diyorum. Önümüzde çok önemli bir seçim var, biliyorum ki Kahramanmaraş yine destan yazacaktır. Bugün burada bulunan aday adaylarımızla birlikte mevcut milletvekillerimiz el ele vererek tüm Türkiye’ye örnek olacak kardeşliği sergileyecek ve önceki seçimlerde olduğu gibi yine %70’in üzerine çıkacaktır. İsteriz ki tüm adaylarımızı meclise gönderelim ama her yerde olduğu gibi burada da bir kural var ve 84 aday adayı arkadaşımızın içerisinden %10 yani sekiz aday çıkarmak zorundayız. Bu süreçte diğer aday adaylarına da büyük işler düşüyor. Küskünlüklere yer vermeden tüm adaylarla birlikte bu dava yolunda hizmet yolunda ellerinden geleni yapmaları ve 8 adayımızı da meclise yollamaları lazım. Değerli arkadaşlarım, bugünkü yoklamanın önemine dikkat çekmek isterim. Sadece Kahramanmaraş’ın değil Türkiye’nin de beş yıllık sürede temsilcisini belirleyeceksiniz” dedi.

Son olarak Türk halkına derin acılar çektiren Kadına Şiddet vakalarıyla ilgili olarak ta konuşan Öznur Çalık, geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecan Arslan ile ilgili de başsağlığı dileyerek, bu tür olaylar yıllardır içimizde derin yaralar bırakmaktadır. Özgecanlarımız ölmesin kadına şiddet uygulayanlar ellerini kollarını sallayarak gezmesin diyerek salonda duygulu anlar yaşattı. Biz Ak Parti döneminde kadınların haklarına yönelik birçok düzenlemeler yaptık. Anayasamızda, medeni kanunumuzda ve daha birçok alanda değişiklikler ve düzenlemeler getirdik. Bunun örneğini de hepimiz görüyoruz Kahramanmaraş’tan bir kadın milletvekili çıkardık inşallah bu dönemde bu sayı artacaktır. Biz Kadınların temsil sayılarını % 14.4’e çıkardık ve bu dönemde %20’yi istiyoruz. Biz bu kapsamda Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere kadın kolları olarak seçim döneminde ve hayatımızın her döneminde kadına şiddete hayır diyoruz. Kahramanmaraş’tan da destek bekliyoruz. Kararlıyız, bir daha özgecanlarımız yanmasın diyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi

img_7905.jpg

Ak Parti Temayül yoklamasına katılanlar arasında şu isimler yer alıyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Kırkpınar, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı M. Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, Ak Parti İlçe Başkanları, Kadın kolları başkanı, Gençlik kolları başkanıve MKYK üyelerinin de katıldığı Ak Parti Temayül Yoklaması devam ediyor.

Haber/Fotoğraf: Ali Karaboğa

img_7789.jpgimg_7753.jpgimg_7859-001.jpgimg_7814.jpgimg_7804.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.