Nurettin Abacıoglu

Nurettin Abacıoglu

Çalıştay.Siyaset. Kahramanmaraş.

Bir süre yazıya ara vermiştim. Bana yazıya ara verme yaz diyen sevgili dostlar, okuyucular ve yorumcular. Sizleri iyi anlıyorum, ama  bir düşünür; “fikirler hayat bulmadığı yeri terk ederler” diyor. Para karşılığı yazmıyoruz. Memleket sevdası bizi bu hallere düşürüyor.

15,16,17  Eylül 2011 tarihlerinde yapılacak olan çalıştay hayırlı olsun. Hem araştırmacı bir yazar olarak,  hem de  Mimar  olarak  şehrimize dair söyleyecek  çok sözümüz  ve önerilerimiz vardı. Ama çağrılan 60 kişinin içinde ben yokum. Büyüklerimiz böyle takdir etmişler.  Umarım bizim önerilerimizden daha parlak öneriler sunanlar davet edilmiştir.  Benim yazılarımı okuyanlar ufkumun geniş olduğunu, fikirlerimin ilginç olduğunu, çözüm önerilerimin doğru olduğunu söylerler….

Konu: Kahramanmaraş’ı az gelişmişlikten kurtarmak. Amaç: Ortak Aklı harekete geçirmek. Aksiyon: beyin fırtınası gerçekleştirmek.  Böyle tarif ediyor milletvekilleri ve siyasetçiler.

 Sanırsınız ki; Kahramanmaraş  Türkiye’nin en büyük bilim merkezi oluyor. Ya da uzay üssü oluyor. Oysa  yapılacaklar basit işler. Sadece siyasi karar ve otorite yeter. Buna ilave olarak iyi bir takip gerekir.  Hatta, bunun için takip ekibi kurmak şarttır. Süper zeki olmaya gerek yok, İlimizin öncelikleri bellidir.

Önce fizibilite çalışmaları yapılmalı, sonra gerçek  projeler üretilmeli, bu projeleri hayata geçirmek için de finansal  kaynak temin edilmelidir. Bunu  da gücü elinde bulunduran ve iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları bunu yapmaya muktedirdir.

Yıllardır söylüyoruz ve yazıyoruz. Son olarak 11 Haziran 2011 de yani üç ay önce yazdığım bu yol gösteren yazıyı  yeniden yayımlamak için gündem oluştu. Lutfen okuyun ve yorumlarınızı yazın.

12.09.2011

SİYASETÇİLERDEN  BEKLENTİLERİMİZ

Kahramanmaraş’ın Öncelikleri

Zaman hızla akıyor. Yarın 12 Haziran 2011 de milletvekili genel seçimi yapılacak. Parti liderleri çalışmalarını tamamladı. Bundan sonrası vatandaşların takdirindedir. Temennim bütün partilerin istedikleri sonuca ulaşmalarıdır.  Umarım; 13 Haziran 2011 tarihi herkesin memnun ve mutlu olduğu gün olur. Sonucun vatana, millete hayırlar getirmesini yüce Allh’tan niyaz ediyorum.

Seçimden sonra Kahramanmaraş’ın  milletvekilleri belli olacak, kurulacak hükümette ilimize bakanlık verilir mi bilmiyorum.  Yeni dönemde ihdas edilecek olan bakan yardımcılıkları Ankara daki bürokrat hemşerilerimize verilir mi onu da bilmiyorum.Vekiller tarafından birlik ve bütünlük sağlanırsa, güçlü bir mücadele ortaya konursa her şey mümkün. CHP ve MHP yi bilmem ama;      Bunun  AKP  de bir istisnası var. O da şu; Başbakan  milletvekillerine: Sıralamanızı ben yaptım. Kendi gücünüzle bu sıraya gelmediniz, ben ne dersem o olur diyebilir. Başbakan tarafından herhangi bir görevlendirme yapılmasa bile,  milletvekilleri Bakan gibi çalışmalı ve Kahramanmaraş’a hizmet etmelidir. Bu onun asli görevidir. Buna kimse mani olamaz.

KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNCELİKLERİ:

Biraz da seçilecek milletvekillerine ön bilgi olacak konuları yazalım. Belki okuyup faydalanırlar. Gerçi siyasetçilerin çoğunun gazete ve internetteki  yazarları okumadıklarını biliyorum. Gerekçeleri zamansızlık! Milletvekili olduklarında yapamadıkları işlerle ilgili olarak gene zamanımız  yok  mu diyecekler. Merak ediyorum. Benim görevim bildiklerimi yazmak ve hatırlatmak.

1- YOLLAR:

a) Karayolları: Türkiye’de; Kahramanmaraş’ın ilçeleri olan  Elbistan, Afşin, Göksun, Andırın, Nurhak, Ekinözü, Çağlayancerit gibi yol bağlantısı  uzak  ve kötü olan kaç il var?  İlçeler bu nedenle ticaretini kendi iline gelerek  yapamıyor. Yakın illere gidiyor. O nedenle de  şehrimizin ticareti gelişemiyor.  Bu hususta 7-8 defa yazdım. Yol gösterdim. Ben yazmaktan bıktım.Yeni yol güzergahı belirlenmiş deniyor. Ama yapan kim? Projesi ulaştırma bakanlığınca onaylanmış mı? Ödenek hazır mı? ne zaman başlayacak? Bu soruların cevabını bilen varsa söylesin. Hatay’ gidin bir bakın. Bütün ilçeler şehre akıyor. Ticari hareketlilik müthiş. Birde Kahramanmaraş’a bakın ilçe düzeyinde ticari canlılık var. Birde üniversite öğrencileri olmasa!....

b) Demir yolları: Atıl duran  Demir yolları da yürekler acısı. Mükemmel yapıları, tesisleri, alt yapısı var. Ama heder olmaya devam ediyor. Neden sahipsizlikten. Duyarsızlıktan. Demiryollarını ana demiryollarına entegre etmek için geliştirdiğim projeleri defalarca yazdım. Hem  tesisleri de yeniden ihya edelim. Hem de maliyeti düşük ve yapımı kolay demiştim.  Ama kimsede tık yok. Projelerinizi bize anlatın bilgilenelim ve  faydalanalım diyen yetkili bir Allah’ın  kulu olmadı. Projelerimi  tekrar açıklamayacağım. İş yapacağına inandığım yetkililer isterlerse o zaman paylaşacağım.

c) Hava yolları: Pist genişletildi iyi oldu. Yalnız esas sorun pistin uzunluğu ile ilgili. Pisti uzatmak çok kolay. Bu hususta da defalarca yazdım. Gene duyarsız kalındı. Gerekçe olarak önünde demir yolu var dendi. Bunun hiç önemi yok. Mühendislik bu işleri çözer. Çok basit teknik uygulamalarla halledilebilinir.  Bu projeyi de burada anlatmayacağım. İlgi duyan yetkililer olursa. Kendilerini bilgilendirebilirim.  Narlı  uluslararası hava alanı beklentisi olanlara ithaf olunur. Bu iş ulaştırma bakanı Binali Yıldırım ve başbakan he demeyince  olmaz. Boş hayalleri bırakın.

Diğer hususları da başlıklar halinde belirteyim. Detaya girersem konu uzayacak.  O nedenle bu hususlarda istenirse brifing veya  seminer verebilirim. Hatta Kahramanmaraş’ın sorunlarını irdelemek ve çözüm yollarını bulmak için ÇALIŞTAY yapılmasını teklif ediyorum. Ben her zaman katkı sunmaya hazırım. Umarım  sesimi  duyan olur da sahiplenen çıkar!... Her şey Kahramanmaraş için.

1- EĞİTİM  (İLKÖĞRETİM, ORTAÖĞRETİM,ÜNİVERSİTE)

3- TURİZM

4- BÜYÜK ŞEHİR

5- ORGANİZE SANAYİİ  BÖLGELERİ  VE SANAYİLEŞME

6- KÜÇÜK SANAYİİ

7- GIDA VE TARIM KENTİ KAHRAMANMARAŞ

8- ESNAFLARIN  GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN FİZİKİ ÇALIŞMA ALANLARI 

9- KENTİN SİLÜETİNİ BOZAN (ÖNLENEMİYEN KAÇAK YAPILAŞMA)

10-KENTSEL DÖNÜŞÜM                                                          

11-ASKERİ BİRLİK VEYA ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULU

12- POLİS KOLEJİ ( KOMŞU İLLERDE VAR BİZDE YOK)

Bu başlıkları çoğaltmak mümkün, ama bana göre öncelikler bunlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurettin Abacıoglu Arşivi