Cameron: “Türkiye’deki Sığınmacılara Maddi Yardım Edeceğiz”

Cameron: “Türkiye’deki Sığınmacılara Maddi Yardım Edeceğiz”
İngiltere Başbakanı David Cameron, İspanyol mevkidaşı ile katıldıkları ortak basın toplantısında, “Halen Suriye’de bulunan Suriyelilere yaklaşık 91 milyon dolar yardım yapılacak. Geri kalanı da Suriye...

İngiltere Başbakanı David Cameron, İspanyol mevkidaşı ile katıldıkları ortak basın toplantısında, “Halen Suriye’de bulunan Suriyelilere yaklaşık 91 milyon dolar yardım yapılacak. Geri kalanı da Suriyeli sığındığı kaldığı Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere gönderilecek” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile göçmen krizini ele almak üzere gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. Cameron, açıklamaları sırasında son dönemlerde Avrupa’nın karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin göç krizi olduğunu kaydeden Cameron, yılın ilk 6 ayında Akdeniz üzerinden Avrupa’ya 220 bin kişinin geçtiğinin tespit edildiğini kaydetti. Cameron, “Bu insanlar farklı ülkelerden ve farklı koşullar nedeniyle geliyorlar. Bazıları, Avrupa’da daha iyi bir hayat bulmak için ekonomik nedenlerle birçoğu da çatışmadan kaçıyor. Mariano’nun da söylediği gibi, bu ikisi arasında ayrım yapmak çok önemli. Son haftalarda, Türkiye’den Doğu Akdeniz’e geçişlerin sayısında büyük bir artış olduğunu gördük. Bu insanların büyük bir kısmı Suriyeli. Önce Esad tarafından ardından da IŞİD tarafından korkmuş 11 milyondan fazla kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

İngiltere’nin tarihi boyunca yaptığı gibi mülteciler için daha fazlasını yapacağını kaydeden Cameron, “5 bin Suriyeli için barınak tedarik ettik ve bugün Lizbon’da yaklaşımımızı genişlettiğimizi ve bölgede mevcut olan BM kamplarında daha fazla Suriyeliler için yerleştirme teklif ettiğimizi açıkladım. Bu planların detaylarını sivil toplum kuruluşları ve ortaklarıyla ele alacağız” açıklamasını yaptı.

Diğer ülkelerin bu yardım düzeyine ulaşmadığını vurgulayan Cameron, “Halen Suriye’de bulunan Suriyelilere yaklaşık 91 milyon dolar yardım yapılacak. Geri kalanı da Suriyeli sığındığı kaldığı Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere gönderilecek. İngiltere, mantığı ve kalbi ile hareket edecek” açıklamasını yaptı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVİD CAMERON (SOLDAKİ) VE İSPANYA BAŞBAKANI MARİANO RAJOY (SAĞDAKİ) İLE GÖÇMEN KRİZİNİ ELE ALMAK ÜZERE GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN DÜZENLENEN ORTAK BASIN TOPLANTISINA KATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.