Cami Önünde Slogan Atan Gruba Cemaatten Tepki

Cami Önünde Slogan Atan Gruba Cemaatten Tepki
Eskişehir’de bir fabrikadan çıkarılan işçilere destek amacıyla yapılan eylem sırasında sloganlar atarak cami önünden geçen gruba cemaat tepki gösterdi.

- Eskişehir’de bir fabrikadan çıkarılan işçilere destek amacıyla yapılan eylem sırasında sloganlar atarak cami önünden geçen gruba cemaat tepki gösterdi.

Eskişehir’de bir ısı cihazları fabrikasında sendikalaşmak istedikleri için 2 işçi işten çıkarılmış, 12 işçi ise ücretsiz izne gönderildiği ileri sürülmüştü. Yaklaşık 43 gündür eylemlerini sürdüren işçilere destek veren sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı üyeler bugün Alaaddin Parkı girişinde toplandı. Yüzlerce kişinin katıldığı eyleme Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (DISK) Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’da destek verdi. Grup Hamamyolu Caddesi’ndeyken akşam ezanı okunmaya başladı. Bunun üzerine grup slogan atmayı bırakarak ezanın bitmesini bekledi. Daha sonra yürüyüşlerine devam eden grup, Çarşı Camii önünden geçerken de slogan atınca cemaattin tepkisiyle karşılaştı. Cemaat içeride akşam namazının kılındığı ve grubun slogan atmadan ilerlemesini istedi. Bunun üzerine grupta bulunan üyeler, arkadaşlarının slogan atmasını önlemeye çalıştı. Camii önünden yürüyen grup daha sonra Adalar mevkiine geldi.

Burada grup adına konuşan Genel Başkan Serdaroğlu, fabrikada sendikalaşmak istedikten sonra işten çıkarılan arkadaşlarının bir haksızlığa bir hukuksuzluğa uğradıklarını söyledi. İşçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikalaşmak istedikleri için çıkarıldıklarını belirten Serdaroğlu, “Sizler bir buçuk aydır arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyorsunuz. İnşaat işlerinde her gün canlarımız gidiyor. Niye biliyor musunuz? İnşaat sektöründe kayıtlı 1 milyon 600 bin kayıtlı işçi var. Ancak bu işçilerin sendikaya kayıtlı oranı sadece yüzde 2” dedi.

Grup ardından olaysız şekilde dağıldı.

CAMİ ÖNÜNDE SLOGAN ATAN GRUBA CEMAATTEN TEPKİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.