Cami Restorasyonuna Tam Not

Cami Restorasyonuna Tam Not
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Ağalar Cami’de başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Caminin son halini görmek isteyen vatandaşlar merakla caminin kapısını açarak iç mekanı inceledi, emeği geçenlere teşekkür etti.

- Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Ağalar Cami’de başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Caminin son halini görmek isteyen vatandaşlar merakla caminin kapısını açarak iç mekanı inceledi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Tavşanlı Gazetesi’ne yapılan çalışmayı değerlendiren Tavşanlılılar bu konularda devletin eskiden yavaş işleyen bir mekanizması olduğunu, Ağalar Cami’nin restorasyonunda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hızlı çalışmasına şaşırdıklarını kaydetti. Geçmiş yıllarda Ulu Cami’de yapılan çalışmayı hatırlatan Ağalar Cami cemaati, “Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Camimiz çok güzel oldu. Geçmiş yıllarda Ulu Cami’de de çalışma yapılmış ve yaklaşık 3 yıl kapısı kapanmıştı. Bu çalışmaların ne kadar hızlandığını, devletin güçlendiğini görüyoruz. Gazetenizden takip ettiğimiz kadarıyla Genel Müdür Yardımcısı da Tavşanlı’ya gelerek incelemelerde bulunmuş. Onların duyarlı yaklaşımı bizleri de mutlu ediyor. Önümüzde ki günlerde Ulu Cami, Kavaklı ve Kurşunlu Cami’de de çalışma başlatılacağını öğrendik. Devletimiz, milletimizle birlikte bu değerlere sahip çıkmalı, gelecek nesillere aktarmalıdır. Camilerimizde başlatılan çalışmalarda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ağalar Camimiz yeni yüzüyle Tavşanlı’ya yakışır bir mabet oldu” diye konuştular.

Cami’yi gezerek Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını taktirle karşılayan vatandaşlar ilçede ki yıkılmaya terk edilmiş eski evler konusunda da proje hazırlanmasını istedi. Geçtiğimiz Kasım ayında Haber Tavşanlı Gazetesi’ne konuşan Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, bu konunun kendisine acı verdiğini söyleyerek “ Maalesef mülk sahipleri kültür değerlerimizi korumada duyarlı davranmıyor. Biz kendi alanımızdaki eserleri gelecek nesillere taşımak adına elimizden geleni yapacağız. Devletimizde TOKİ gibi enstrümanları kullanarak mülk sahiplerine özel projeler için maddi destek sağlamalı “ ifadelerini kullanmıştı.(İÖ-EFE)

CAMİ RESTORASYONUNA TAM NOT

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.