Camideki İftara Katılan Polislere Tepki Gösteren İmam Özür Diledi

Camideki İftara Katılan Polislere Tepki Gösteren İmam Özür Diledi
Bartın’da bir camide her akşam düzenlenen iftar yemeğine katılan polislerin fotoğraflarını sosyal paylaşım hesabı üzerinden paylaşarak tepki gösteren imam, Facebook hesabından yaptığı açıklamada özür...

Bartın’da bir camide her akşam düzenlenen iftar yemeğine katılan polislerin fotoğraflarını sosyal paylaşım hesabı üzerinden paylaşarak tepki gösteren imam, Facebook hesabından yaptığı açıklamada özür diledi.

45 yaşındaki imam Erdal Koşmaz, Bartın İl Müftülüğü’nün Ramazan ayı boyunca hayırsever vatandaşların destekleriyle Bartın İmam Hatip Lisesi Camii’nin yemekhanesinde verdiği iftara bölgedeki görevli polislerin her akşam katılmalarına Facebook hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirmişti. Emniyet güçlerinin toplu bir şekilde iftara geldiklerini iddia eden Koşmaz, güvenlik kamerasından aldığı fotoğraf görüntülerini kullanarak yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar şu görüntülere bir bakın. Yemekhaneye polisler her akşam grup grup geliyorlar. Öğrenciler yer bulamıyorlar. Dışarıda yemek yemek zorunda kalıyorlar. Biz öncelik öğrencilerin diyoruz hala anlamıyorlar ve bizi şikayete gidiyorlar” demişti.

İmamın paylaşımlarının yayılmasının ardından kimi vatandaş sert tepki gösterirken, kimileri de imama destek verdi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok çirkin bir paylaşım. Biz olayı duyar duymaz arkadaşımız hakkında soruşturma başlattık. Oraya insanlar iftarlarını açmaya geliyor. Gelen insanları geri gönderemezsiniz. Kendisiyle de konuştuk. Yaptığı paylaşımın yakışık almadığını ifade ettik. Çok rahatsız olduk” diye konuşmuştu.

FACEBOOK’TA BİR ŞARTLA ÖZÜR DİLEDİ

Yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan imam Erdal Koşmaz, Facebook sayfasında kendisini şikayet edenler hariç tüm polislerden özür diledi. İmam açıklamasında, "Bu açıklama zarureti doğmuştur. Olayların buraya gelmesine beni müftülüğe şikayete giden polis memurları sebep olmuştur. Beni şikayet eden polis memurları haricindeki bütün polis teşkilatından özür diliyorum" Şeklinde yazdı.

BARTIN’DA BİR CAMİDE HER AKŞAM DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNE KATILAN POLİSLERİN FOTOĞRAFLARINI SOSYAL PAYLAŞIM HESABI ÜZERİNDEN PAYLAŞARAK TEPKİ GÖSTEREN İMAM ERDAL KOŞMAZ, FACEBOOK HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA ÖZÜR DİLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.