"Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor" projesi

"Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor" projesi
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin'de faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESDER) tarafından hazırlanan...

 Afşin'de faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESDER) tarafından hazırlanan "Camiler Temizleniyor, Gençler Bilinçleniyor" projesi kapsamında gençlere ibadet mekanlarının önemi ve temizlik bilinci aşılanıyor.

Afşin Belediyesinin ortak olduğu projenin ilk Beyceğiz Mahalle Camii'ndeki uygulamasına katılan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gençlik merkezli projelere her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Gençlere ibadet mekanlarının dinimizdeki yerinin anlatılmasının önemli olduğuna değinen Güven, "Camiler temizleniyor, gençler bilinçleniyor projesi ile ilçemizdeki gençlerimize, camilerin dinimizdeki yeri ve önemini anlatmak, ibadet mekanlarıyla kaynaşmasını sağlamak ve temizliğin dinimizdeki önemini anlatmak, gençleri bir arada tutmak ve birlikte iş yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır." diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Eshab-ı Kehf Eğitim, Kültür, Çevre, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Doğan, "Gençlerimizle birlikte ilçe merkezimizde camilerimizde her hafta birinde temizlik yapacağız. Gençlerimizi kahvelerden, çağın hastalığı olan bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak ve dini mekanları sevdirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Gençlerimize İslam'da önemli bir yere sahip olan ibadet mekanlarımızın camilerimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında caminin temizliği yapıldı.

 

20161205_2_20512994_16675530_web.jpg20161205_2_20512994_16675531_web.jpg20161205_2_20512994_16675532_web.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.