Camiyi Diyanet, Cemevini Hayırseverler Yapacak

Camiyi Diyanet, Cemevini Hayırseverler Yapacak
Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite kampüsünde cami ve cemevi yaptırmayı planladıklarını söyledi.

- Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite kampüsünde cami ve cemevi yaptırmayı planladıklarını söyledi.

2014-2015 akademik yılı öncesi Üniversite Senato Toplantı Salonu’nda rektör yardımcıları ve ilgili daire başkanlarıyla basın toplantısı düzenleyen Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversite kampüsünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami, hayırseverler tarafından da cemevi yaptırılacağını söyledi. Açıklamasına yeni akademik yılın hayırlı olması temennisiyle başlayan Rektör Boztuğ, bu yıl Tunceli Üniversitesi’ne 2 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu sayıyla üniversitenin öğrenci sayısının 6 bin 643’e ulaştığını kaydetti. Tunceli Üniversitesi kampüsünde cami ve cemevi yaptırılması için kendilerine talepler geldiğini kaydeden Boztuğ, "Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret ettik. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önerisiyle kampüsümüzde bir cami yaptıracağız. Onlar yaptıracaklar projesini biz yapacağız. Caminin yanı sıra bir de cemevi yaptırıyoruz. Her ikisi de kampüsümüzün mimari yapısıyla uyumlu olacak. Proje çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki Nisan, Mayıs gibi hem cemevimizin hem de camimizin temelini atmış oluruz. Batı tarafından cemevi, Doğu tarafında da cemevi yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Cami ve cemevi yaptırılması konusunda kendilerine başvurular olduğunu kaydeden Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, "Üniversitemizde cami yok. Önemli bir ihtiyaç. Bin 600 kişi dilekçe vererek mescit istedi. Biz de yemekhanenin altını onlara ayırdık. Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Bu açıklığı gidermemiz, insanların ibadet ihtiyaçlarına saygı duymamız lazım. Bunun bir camide yapılması kadar doğal bir şey olamaz. Böyle bir teklifi geri çeviremezdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah cemevi konusunda da hayırsever iş adamlarımızı motive ederek onlarla görüşerek üniversitemizde cami ve cemevini öğrencilerin ve personelimizin hizmetine sunmuş oluruz. Bizim yöremizde cemevi yapmak kadar doğal bir şey olamaz. Öğrenci ve personelden de bu konuda talep var. Cami konusunda olduğu gibi. Artık Türkiye demokratikleşiyor. Ekonomisi refah bir toplum haline geldikçe bunlar sorun olmaktan çıkıyor. Barış ve uzlaşma içerisinde en iyi orta yolu bulmaya doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Rektör Boztuğ, açıklamasında üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgi verdi.

CAMİYİ DİYANET, CEMEVİNİ HAYIRSEVERLER YAPACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.