Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçtiler

Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçtiler
Çanakkale’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen yüzme yarışmasında sporcular yüzerek boğazın karşı kıyısına geçti. Çanakkale’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 29’ncusu gerçekleştiril...

Çanakkale’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen yüzme yarışmasında sporcular yüzerek boğazın karşı kıyısına geçti.

Çanakkale’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 29’ncusu gerçekleştirilen yüzme yarışmasına, 21 farklı ülkeden 4’ü engelli toplam 530 sporcu katıldı. Yüzücüler sabah erken saatte vapurlarla Eceabat’a götürüldü. Yarış sabah saat 10.00’da start aldı. Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakasına yüzen sporcular 3.5 millik parkuru yüzerek Çimenlik Kalesi Askeri Deniz Müzesi’ne çıktılar. Yaklaşık 1.5 saat süren ’Boğazı Yüzerek Geçme Yarışması’nda bazı sporcular zor anlar yaşadı. Boğazda bulunan güçlü akıntı nedeniyle bazı sporcular rota dışına çıkarak Çimenlik Kalesi Askeri Deniz Müzesi açıklarına doğru sürüklendi. 45 dakika 35 saniyeyle yarışmanın birincisi olan ve geçtiğimiz yıl da düzenlenen yarışmanın birincisi olan bayan yüzücü Sevilay Selçuk, “Bu birinciliği pek beklemiyordum açıkçası. Benim içinde sürpriz oldu bu. Üniversiteye hazırlanıyordum ben. Pek antrenman yapamadım ve formda değildim. Ama burada yüzmüşlüğüm var, yolu biliyorum. Bu sefer biraz kötü yüzdüm ama geçtiğime çok mutluyum. Zor bir yarış. Bitiren herkesi tebrik ediyorum” dedi.

BOĞAZDA GEMİ SEFERLERİ DURDURULDU

Öte yandan, yarışması nedeniyle Çanakkale Boğazı karşılıklı olarak gemi trafiğine kapatılırken, geçişler Lapseki-Gelibolu hattına yönlendirildi. Ayrıca, yarışlarda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 2 bot, deniz polisi 2 bot ve 1 adet jet-ski, lidam 1 bot ve doktorlar, AFAD bot ve kurtarma timi, Wilusa Turizm 6 bot, sahil güvenlik 2 bot 1 dalgıç timi, 2 sürat teknesi 1 gemi ve helikopteri ile hazır bulundu. Yarışmada 105 cankurtaran ve 17 hakem görev aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.