Çanakkale Chp’de Ön Seçim

Çanakkale Chp’de Ön Seçim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.Ön seçimde Çanakkale merkezde bin 185 delege oy kullandı. Oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’da C...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

Ön seçimde Çanakkale merkezde bin 185 delege oy kullandı. Oy kullanma işlemi sabah saat 08.00’da Cevatpaşa Mahallesi Mustafa Kemal İlkokulu’nda yapıldı. Oy vermeye ilk gelenler CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve milletvekili aday adayı Ali Sarıbaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oldu. Aday adaylarının da okul girişinde hazır bulunduğu seçim ortamında sessizlik hakimdi. Yaklaşık bin 185 delegenin oy kullanacağı pusulalarda en az iki, en çok 4 aday adayının isimlerinin işaretlenmesi istendi.

Ön seçimin demokrasi şöleni olduğunu belirten CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “Demokrasiyi kendi içimizde işleterek yükseleceğiz. Hem ülkemize rahat bir nefes aldıracağız, hem de parti içerisindeki yarışta ipi göğüsleyen arkadaşlarımızı Ankara’ya göndereceğiz. Demokrasiden kimseye bir zarar gelmez. Demokrasiyi işleterek refaha kavuşabiliriz. Demokrasinin olmadığı yerlerde her türlü melanet mevcuttur. Demokrasinin olduğu yerde iş, ekmek, özgürlük ve rahat bir hayat söz konusudur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem kendi içimizde, hem de ülkede demokrasiyi geliştirerek yükselteceğiz. 7 Haziran’da Türkiye rahat bir nefes alacak. Bütün ilçelerimizde sandıkları kuruldu, il merkezinde 4 sandığımız var. Toplam delege sayımız 4 bin 500 civarında. Merkezdeki oy kullanan delege sayısı da bin 200 civarında” dedi.

Hakim nezaretinde yapılacak sandık açma işleminin ardından CHP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde Çanakkale milletvekili adayları belli olacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.