Çanakkale İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çanakkale İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı
2015 yılının 3. İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Çanakkale il özel idaresi İl Genel Meclis Salonunda yapıldı.Kurul üyeleri ve tarım alanında faaliyet gösteren işletme temsilcilerinin ka...

2015 yılının 3. İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Çanakkale il özel idaresi İl Genel Meclis Salonunda yapıldı.

Kurul üyeleri ve tarım alanında faaliyet gösteren işletme temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan yaptı. Çalışkan, İŞKUR Biga Hizmet Merkezi’nin tamamlandığını 1 Eylül’den itibaren hizmet vermeye başlayacağını, Çanakkale merkezde inşaatı devam eden İl Müdürlüğü binasının da yakın zamanda tamamlanacağını ve hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Çanakkale İli istihdam verileri hakkında da kurula bilgiler veren Çalışkan, “2015 yılının Temmuz ayı itibari ile toplam 8 bin 936 açık iş talebi alındı. Bu taleplere 2 bin 673 kişi yerleştirildi. Ayrıca Temmuz ayında 1316 kişiye toplam 743 bin 789 TL tutarında ödeme yapıldı. 2015 yılı içinde toplam 12 mesleki eğitim kursu açıldı. Bu kurslarda 193 kişi eğitim aldı. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 321 sözleşme imzalandı ve 529 kişi işbaşı yaptı. 2015 yılında en çok aranan ilk 3 meslek Büro memurluğu, Satış Danışmanlığı ve Garsonluk olmuştur. TYP kapsamında 51 farklı kurumda toplam 2 bin 475 kişiye geçici istihdam desteği sağlanmıştır. Yeni bir iş kurmak isteyen 686 vatandaşımıza Girişimcilik kursu verilmiştir” dedi.

Toplantıda İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Çanakkale’de bölgelere göre dönemsel tarım işçisi ihtiyacının belirlenmesi ve bu ihtiyacın il dışından gelen işsizler yerine ilimizdeki işsizlerden karşılanması için yapılan çalışmaları, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, Çanakkale de tarımdaki gelişmeler ve istihdam durumu ile ilgili verileri paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, 2015-2016 eğitim yılında “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliklerini milli eğitime bağlı tüm okullarda yapacaklarını bununla ilgili yapılan hazırlık çalışmalarını anlattı. Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, İlimiz Ezine İlçesinde kurulması planlanan “Gıda İhtisas OSB” ile ilgili yapılan çalışmaları kurul üyelerine ve katılımcılara aktardılar.

ÇANAKKALE İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.