Çanakkale Şehitleri İçin Yarıştılar

Çanakkale Şehitleri İçin Yarıştılar
İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen ’Geleneksel Saygılı Rulman Kış Kupası’nın 1. Ayak yarışı, bu yıl Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı nedeniyle şehitlere armağan edildi.İzmir Ülkü M...

İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen ’Geleneksel Saygılı Rulman Kış Kupası’nın 1. Ayak yarışı, bu yıl Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı nedeniyle şehitlere armağan edildi.

İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü, İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ‘Geleneksel Saygılı Rulman Kış Kupası’nın 1. Ayak yarışı, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle kahraman Mehmetçiğe ithaf edildi. Saygılı Rulman sponsorluğunda İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde yapılan yarışlarda, birbirinden tecrübeli pilotlar kıyasıya mücadele verdi.

“TEDBİRLERİ ALINDIĞI ZAMAN GÜVENLİ BİR SPOR”

Ailecek ileri sürüş teknikleri eğitimi alma üzere pistte bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Heyecanlı bir spor ama tedbirleri alındığı zaman da güvenli bir spor. İnsanlar hız tutkularını kontrollü ve güvenli sistemler içerisinde atabiliyorlar. Günlük hayatta da bunun karşılığında trafik kurallarına uygun bir hayat sürüyorlarsa ne mutlu diyorum” dedi.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü’nün sportmenliği dışında da projeleriyle çok aktif bir başkan olduğunu anlatan Olpak, “Kendine has çok güzel uygulamaları var. Kısa metrajlı film yarışmasından tutun da resim yarışmalarına, özel desteğe muhtaç çocuklara yönelik yaptığı programlarıyla gerçekten İzmir’e dinamizm getiren bir arkadaşımız. Herhalde o sportmen ruhunu hayata da yansıtıyor diye bakıyorum. Üye sayısında da aynı şeyi yakaladık. Üye sayısında da neredeyse iki katı sayıya ulaştık” diye konuştu.

“AVRUPA’DA 27 YARIŞ YAPACAĞIZ”

Müsiad İzmir Şubesi’nin sportmen başkanı ve pistlerin usta pilotu Ümit Ülkü ise her yıl Şubat ve Mart aylarında düzenlenen Kış Kupası Yarışları’nı bu sene Çanakkale şehitlerine armağan etmek için biraz daha geç yaptıklarını ifade ederek, “Çanakkale’nin 100. yılı anısına böyle bir şey yaptık. Atlı okçuluk gösterileri de yapılacak. Kış Kupası Yarışı’nda yarışı Çanakkale şehitlerine armağan ederken yapılan gösterilerle de zaferimizin 100. yılını kutluyoruz” diye konuştu.

Saygılı Rulman Kış Kupası’nın, sezon hazırlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Ülkü, “Bu yarışlar sezon hazırlığı açısından önemli. Hem araçların testi yapılıyor hem de pilotlar vücutlarını sezona hazırlıyor. Sezonun ilk yarışlarına hazırlık için sezona merhaba demiş olduk. Güzel yarışlar seyredeceğiz. Bu sene Türkiye’yi temsilen Avrupa Şampiyonası’na ve Porsche Cup’a katılacağız. İzmir’den 3 pilotumuz Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek için 27 yarış yapacak Avrupa’nın tüm ülkelerinde. Buradaki antrenmanlarla hem Türkiye’deki şampiyonayı hem Avrupa’daki şampiyonayı iyi bir hazırlıkla geçirip sezon sonu şampiyon olmak içi mücadelemizi vereceğiz” şeklinde konuştu.

Geleneksel Saygılı Rulman Kış Kupası’nın 1. ayağında Maxi Kategorisi’nde damalı bayrağı ilk gören pilot Ahmet Mutlubaş olurken Ümit Ülkü 2., Bilal Saygılı ise 3. oldu. Süper Katgorisi’ni lider olarak tamamlayan pilot Bahadır Yılmaz olurken, 2. Galip Atar, 3. Suat Demirel oldu. Dizel Kategorisi’nde 1. Murat Osman, 2. Ubeyde Saygılı, 3. ise Engin Bilgiç oldu. 1600 cc Kategorisi’nde Mehmet Yeğen yarışı önde tamamlarken Bulut Seven 2. oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.