Çanakkale Zaferinin 100’üncü Yılında Ümmet Yürüyüşü

Çanakkale Zaferinin 100’üncü Yılında Ümmet Yürüyüşü
Çanakkale Zaferinin 100’üncü yılı nedeniyle Eskişehir’de ’Ümmet yürüyüşü’ düzenlendi.Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Hamamyolu Caddesi’ne kadar yürüdüler. Tekbirlerle...

Çanakkale Zaferinin 100’üncü yılı nedeniyle Eskişehir’de ’Ümmet yürüyüşü’ düzenlendi.

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Hamamyolu Caddesi’ne kadar yürüdüler. Tekbirlerle yürüyen grup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Mehmet Eren, "Bugün emperyalizmin büyük babalarının, yedi düvelin ağır toplarının Çanakkale Boğazında, tarihin karanlığına, Marmara’nın serin sularına gömülmesinin 100’üncü yıl dönümüdür. Bugün hakkın batıla, imanın küfre, aydınlığın karanlığa, galebe çalındığı gündür. Denizin rengini mavi gökten değil de şehit kanından aldığı, adına ağıtlar, yoluna kınalar yakılan Çanakkale destanının asra şahitliğidir" dedi.

Çanakkale’yi geçilmez yapan ruhun, iman sevgisinin ve ümmetin tam 253 bin şehit verdiğini anlatan Eren, ’’Dedelerimiz neden o kadar şehit vermişti? Esaret kabul edilemez bir zillettir. Etmedik fakat devir değişti. Savaşlar şeklini değiştirdi. Hedefi değişmedi tek dişi kalmış canavarın. Bundan 100 yıl önce tüm dünyaya ’Çanakkale Geçilmez’ dedirten inancımız yaylım ateşi altında. Biz bunca yıldır bir destanının hamasi hisleriyle kabartırken göğsümüzü, düşman boş durmadı. O gün onları titreten ve sulara gömen gücümüzü yok etmek için canla başla çalıştılar. İşte bugün, o savaş devam ediyor" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından yapılan dualardan sonra dağıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100.YILINDA ÜMMET YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.