Çanakkale’de 662 Kaçak Göçmen Yakalandı

Çanakkale’de 662 Kaçak Göçmen Yakalandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollardan gitmek isteyen kaçak göçmenlerin akınına uğramaya devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri bir gün içinde yaptıkları 7 ope...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollardan gitmek isteyen kaçak göçmenlerin akınına uğramaya devam ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri bir gün içinde yaptıkları 7 operasyonda toplam 312, Jandarma ise 350 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçaklar rıhtıma sığmayınca daha sonra gelenler 3 botta bekletildi.

Ayvacık sahillerinden bu sabah Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyip lastik botlarla denize açılan kaçak göçmenlere Sahil Güvenlik ekipleri gün boyu operasyon yaptı. 4 botun yaptığı 7 operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan ve Suriye uyruklu toplam 312 kaçak göçmen yakalandı. Havanın sakin olmasını fırsat bilen göçmenlerin gün boyu yaptığı kaçma girişimleri önlemek için sahil güvenlik ekiplerinin Küçükkuyu rıhtımından biri giderken diğeri geldi. Bottan denize düşüp saatlerce denizde kalarak ölüm tehlikesi geçiren 3 Suriyeli hipotermi teşhisi ile Küçükkuyu’da hastaneye kaldırıldı.

JANDARMANIN OPERASYONUNDA 350 KAÇAK DAHA YAKALANDI

Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığının Assos Biber deresi mevkiinde yaptığı operasyonda ise 350 Suriyeli ve Afgan uyruklulardan oluşan toplam 350 kaçak göçmen daha yakalandı. Ayvacık sınırları içinde bir günde toplam 662 kaçak göçmen yakalanmış oldu.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BİR GÜN İÇİNDE YAPTIKLARI 7 OPERASYONDA TOPLAM 312, JANDARMA İSE 350 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.