Çanakkale’de Ak Partili Kadınlar İle Zabıta Arasındaki Gerginlik

Çanakkale’de Ak Partili Kadınlar İle Zabıta Arasındaki Gerginlik
Çanakkale’de, berat kandilinde lokma dağıtan AK Partililerle Belediye zabıtaları arasında yaşanan gerginliğin yankıları sürüyor. Olayın ardından bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Erdener Can, zab...

Çanakkale’de, berat kandilinde lokma dağıtan AK Partililerle Belediye zabıtaları arasında yaşanan gerginliğin yankıları sürüyor. Olayın ardından bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Erdener Can, zabıtanın tutumunu kınadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise olayda zabıta memurlarının darp edildiğini öne sürerek olayın yargıya taşındığını belirtti.

Berat kandilinde, Çanakkale kordon boyunda vatandaşlara lokma dağıtmak isteyen AK Partililerle Belediye zabıtaları arasında gerginlik yaşanmış, çıkan olaylara polis müdahale etmişti. Olayın ardından il binasında bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Erdener Can, zabıtanın tutumunu kınadı. Erdener Can, “Dün berat kandiliydi. Kandillerde maneviyatımız yükselir. Kucaklaşmak,paylaşmak isteriz. BU özel günlerde, pilavlar, lokmalar, pişiler, kandil simitleri dağıtırız. Dün Çanakkale’nin bir çok yerinde vatandaşlarımız çeşitli ikramlarda bulundu. Biz de bir çok noktada bu dağıtımlarda bulunduk. Vatandaşlarımızla kucaklaşmak istedik. Kordonda da kadın kollarımız, orada bulunan karavanda lokma dağıtımı gerçekleştirdiler. Bu esnada çok üzücü bir hadise vuku buldu. Sayıları 10’un üzerinde olan belediye zabıtaları, lokma dağıtımı gerçekleştiren kadınlarımızın üzerine yürümüşler, oradaki lokma tezgahını dağıtıp almak istemişler. Orada bir arbede yaşanmış. Olay çok üzücü, çok vahim bir olay. Bayanlarımız, orada bulunan arkadaşlarımız tepki göstermişler. Kordondan geçen sağ duyulu hemşerilerimiz olaya müdahale edip olayın yanlış olduğunu söylemişler. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Buna rağmen zabıta geriye çekilmemiş. Polis geldikten sonra bile arbede, karılıklık devam ediyor. Polise rağmen, çevik kuvvete rağmen zabıta tezgahları kaldırmak istiyor, bayanların üzerine yürüyor. O kadar vahim bir durum ki, kızgın yağ orada dökülse, arkadaşlarımız yansa, bunları telafi edemeyiz. Buna rağmen zabıtalar müdahale ediyor. İçlerinden bir tanesi, ‘Belediye başkanı o tezgahı kaldırmazsanız, sabah işe gelmeyin dedi’ diye söylüyor. Her fırsatta barıştan, Barışın kenti Çanakkale’den bahsedenlerin aslında ne kadar samimi oldukları ortaya çıkmıştır. Artık maske düşmüştür. Bu olay bizi derinden üzmüştür. Kandil günü, bu mübarek günde, lokma dağıtan bayanlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bunu gerçekleştirenleri Allah’a havale ediyoruz” dedi.

Yaşanan olaylarda yaralananlar olduğunu da söyleyen Can, “Birkaç arkadaşımızın parmaklarında kırıklar var. Bazı arkadaşlarımızda darp izleri var. Yargıya taşımayı düşünüyoruz. Dün bir çok yerde pilavlar, lokmalar dağıtıldı. Bu bizim geleneğimizdir. Bunun ne gibi bir olumsuz etkisi olabilir? Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. MHP hemen 200 metre ilerimizde lokma dağıtımı yaptı, hiçbir müdahale olmadı. Bizim bayan arkadaşlarımız lokma dağıtıyor, çevik kuvvet olaylara müdahale etmek zorunda kalıyor. Ülgür Gökhan’dan özür bekliyoruz, hem tüm teşkilatlarımız hem de bayanlarımız adına özür bekliyoruz” diye konuştu.

Olayda, kadınlara her hangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını söyleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne başkanı ne de zabıtası hiçbir kadına şiddet uygulamaz. Biz Ak Partililer gibi değilizdir. Kadına saygılıyızdır. Hem biz hem de zabıtalar bu konuda şikayetçidir. Şuanda savcılıkta soruşturma devam ediyor. Şiddeti uygulayan milletvekili adayının yanındaki adamlar, zabıtalarımızı darp ettiler. Ben hiçbir kadının darp edildiğini duymadım. Böyle bir şikayette yok. Dolayısıyla, daha önce ‘Kabataş’ta bir kadına saldırdılar’ diye yalan söylediler ya, bunların işi bu. Yalan söylemeye devam ediyorlar. Böyle bir şey varsa, polis orada, adliye orada, savcılık orada gidip şikayet ederler. ‘Kadınlarımız darp edildi’ diye yalan söylemenin hiçbir manası yok. Kadınları değil, oradaki eşyaları gidip almaya çalışmışlar. Ortada zaten videolar var. Kimin nelerle alakalı olduğu ortada. Dediğim gibi bir milletvekili adayının adamlarının zabıtayı itip, kaktığı ve yere düştüğü görüntülerin hepsi mevcut. Yarın belediye meclisinde hepsini daha detaylı açıklayacağım” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.