Çanakkale’nin Bilinmeyen Türküleri Başakşehir’de Seslendirildi

Çanakkale’nin Bilinmeyen Türküleri Başakşehir’de Seslendirildi
Başakşehir Belediyesi’nin Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı etkinliği kapsamında sahne alan ses sanatçısı Necdet Kaya, şehit olan askerlere yakılan ağıtları besteleyerek oluşturduğu "Ana Benim Gelece...

Başakşehir Belediyesi’nin Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı etkinliği kapsamında sahne alan ses sanatçısı Necdet Kaya, şehit olan askerlere yakılan ağıtları besteleyerek oluşturduğu "Ana Benim Geleceğim Kalmadı" albümüyle Başakşehirlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Başakşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Türk halk müziği sanatçısı Necdet Kaya’yı, Başakşehirlilerle buluşturdu. Gecede Necdet Kaya Çanakkale’nin bilinmeyen ağıtlarını bestelediği türkülerden oluşturduğu "Ana Benim Geleceğim Kalmadı" albümündeki türküleri seslendirdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı, Eminsaraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, şair yazar İbrahim Sadri okuduğu şiirlerle eşlik etti. Vatandaşların katılımının yoğun olduğu konserde yer yer duygusal anlar yaşanırken, program sonrasında Başkan Uysal, her iki sanatçıya da çiçek takdim etti.

"BU ALBÜMLE UNUTULAN AĞITLAR YENİ NESİLLERE ULAŞACAK"

Hazırladığı albümle Çanakkale Savaşı’nın önemine dikkat çeken Necdet Kaya’ya teşekkür eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Gerçekten bizim için de özel bir gündü. Şu anda ilçemizde oturan bir sanatçımız Necdat Kaya, Çanakkale türkülerinde bilinenlerin dışında, araştırdıktan sonra bize dedi ki, Bu albümü çıkarabilir miyiz. Öncelikle böyle bir şeyi düşündüğü için Necdet Beye çok teşekkür ediyorum" diyerek albüm sayesinde unutulan ağıtların yeni nesile ulaşacağını ümit ettiğini belirtti.

Çanakkale’de şehit olan askerlerin Türkiye’nin her yöresinden olduğunu dile getiren Başkan Uysal, "Tabii 250 bin şehidimiz her yöreden her bölgeden var. O bölgeden gelen insanlar, yaşı çok küçük olanlar var. Yakılan ağıtlar, sonradan türküye dönüşenler var. Bunlar unutulmuş. Bu albümle o yakılan ağıtlar, türküler vatandaşımızla tekrar buluşsun. O ağıtları yakanlar, türkülerini söyleyenler seslerini tekrar bu nesile ulaştırmış olacaklar. Bizde buna aracılık edebildiysek ne mutlu bize" dedi.

SOMALİLİ AYDERUS’TAN ŞEHİTLERE ÖVGÜ

Konsere katılanlar arasında yer alan Türkiye’de eğitim gören Somali uyruklu Ayderus Adam, Çanakkale Savaşı’nın büyük bir zafer olduğunu belirterek, "Çanakkale çok büyük bir savaştı. Binlerce Müslüman şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 18 Mart 1915’te oldu savaş. O kadar büyük bir savaştı ve Türkiye kazandı Allah’a şükürler olsun. Müslümanlar kazandı. İstanbul açılmadı, gelemediler. Deniz zaferi, o kadar büyük bir savaş. Fransa, İngiltere, Hristiyan olanlar Çanakkale’den geçemediler. Allah bütün şehitlere rahmet eylesin" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.