Canik’te Mahalleler Renkleniyor

Canik’te Mahalleler Renkleniyor
“Güzel Evim Mutlu Geleceğim” projesinin ilkini Toptepe Mahallesi’nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacıismail, Yavuzselim, Kuzey Yıldızı v...

“Güzel Evim Mutlu Geleceğim” projesinin ilkini Toptepe Mahallesi’nde 250 boyasız ve sıvasız binayı baştan aşağı yenileyerek uygulayan Canik Belediyesi, şimdi de Hacıismail, Yavuzselim, Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde eski, sıvasız ve boyasız yorgun binaları yeniliyor.

Yaklaşık 2 bin binayı kapsayan proje kapsamında boya, kum ve çakıl Canik Belediyesi tarafından sağlanırken, işçiliğini vatandaşlar yapıyor. Proje sonunda, hem yorgun binalar dinamik hale gelecek, hem de renklenen binalarla mahalleler estetik görünüme kavuşacak.

Hacıismail Mahallesi’nde 36 sokakta 373 binanın dönüşümü başlanılırken, Yavuzselim Mahallesi’nde 46 sokakta 325 bina, Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde 29 sokakta 355 bina tespit edildi. Şu ana kadar 881 binanın tespit edildiği Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde ise bina tespit çalışmaları sürüyor. Şehrin topluma, toplumun da şehre olumlu ya da olumsuz etkileri olduğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir, aynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar. Bu nedenle bütün çabamız bu şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır" dedi.

ÇOCUKLARA DAHA GÜZEL BİR DÜNYA

Yaşam alanının çocukların geleceklerine de etki ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Toptepe Mahallemizin ardından 4 mahallemizde daha Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uygulayarak, yarınlarımız olan çocuklarımıza çok daha güzel yaşam alanları oluşturmak istiyoruz. Çünkü onlar ne kadar estetik bir şehirde yaşarsa, ufukları, hayalleri o kadar büyük olur. Biz en çok çocuklarımızın ufkunu genişletmek, onlara daha iyi yaşam koşulları oluşturmak için çalışıyoruz. Bütün enerjimiz bunun için. Bu bakımdan kentsel dönüşümde bölgemizde ve ülkemizde çok ileri sıralarda yer aldığımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi tarafından Hacıismail, Yavuzselim, Kuzey Yıldızı ve Gaziosmanpaşa Mahallelerinde yürütülen Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Başkan Osman Genç’e teşekkür ettiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.