Çankaya’da 240 Kişilik Hafızlık Kursunun Temeli Atıldı

Çankaya’da 240 Kişilik Hafızlık Kursunun Temeli Atıldı
Çankaya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çankaya Şubesi, Tohumlar Mahallesi’ne 240 kişinin hafızlık eğitimi alabileceği yatılı erkek Kur’an kursunun temelini attı.Kursta kapalı spor salonu, konferan...

Çankaya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çankaya Şubesi, Tohumlar Mahallesi’ne 240 kişinin hafızlık eğitimi alabileceği yatılı erkek Kur’an kursunun temelini attı.

Kursta kapalı spor salonu, konferans salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, seminer salonu, toplantı salonları, özel ezber odaları ve kafeterya da bulunuyor.

Çankaya Müftüsü ve TDV Çankaya Şube Başkanı Hamdi Gevher, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Tohumlar mahallesinde yetişecek yüzlerce hafızın Türkiye’nin birçok yerinde hizmet edeceğini söyledi.

Bu güzel tesiste Kuran bülbüllerinin yetişeceğini vurgulayan Gevher, “Bugün burada bir bayramı yaşıyoruz. Bir sevinç atmosferini paylaşmak için buradayız. Bu projede yok yok. Kapısından girecek yavrularımız, her türlü etkinliği yapabilecek. Kursumuz 7.5 milyon TL’lik bir proje. Kapalı spor salonu, konferans salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, seminer salonu, toplantı salonları, özel ezber odaları ve kafeterya yer alacak. Öğrencilerimiz, güzel şartlarda eğitim alacak. Burada okunacak Kur’an-ı kerimler buraya huzur, etrafa bereket getirecek. Burada bunlar canlanacak. Hedefimiz bir yıl içinde kursumuzu bitirmek. Sevap defterimizin kapanmaması için bu eserlere sahip çıkalım” diye konuştu.

Kursa yazılacak öğrencilerin lise eğitimine başlamadan hafızlıklarını tamamlayacağını anlatan Gevher, “Hafız talebelerimiz okullarına ara vermeden, orta okulla beraber, hafızlık eğitimini alacaklar” diye konuştu.

Ankara Müftü Vekili Mustafa Temin ise kursun sahibinin Allah (cc) olduğunu belirterek, “Cenabı Allah, buranın yapımı için yardım melekleri gönderecektir. Bu eserlerin sahibi Allah’tır. Ben şu an da çocuklarımızın burada Kuran sedalarıyla rahmet getirdiklerini görüyorum” diye konuştu.

Temel atma törenine çok sayıda davetli katıldı. Program sonrası davetliler kursun yapımı için bağış yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.