Çankırı'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Çankırıda Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Çankırı'da 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi güvenlik toplantısı yapıldı.

- Çankırı'da 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi güvenlik toplantısı yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan başkanlığında Valilik Birlik Salonu'nda yapılan toplantıya güvenlik görevlileri ile siyasi partilerin il başkanları katıldı.

Toplantıda propaganda ve seçim çalışmalarıyla ilgili siyasi parti yetkililerine çeşitli bilgiler verilirken, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, bazı partilerin belirlenen kurallara uymadığını iddia ederek söz istedi.

Tatlıcı, her seçim öncesi aynı toplantıların yapıldığını ve tüm siyasi parti yetkililerinin gerekli kuralları bilmesine rağmen, kurallara uymadığını ifade ederek, "Şayet burada belirlenen kurallar dikkate alınmıyorsa, ben bundan sonraki seçim öncesi güvenlik toplantılarına katılmayacağım. Bir karar alalım ve herkes bu karara uysun aksi takdirde bu toplantının hiçbir önemi kalmıyor" dedi.

Tatlıcı, bayrak ve çeşitli reklam çalışmalarının seçim büroları dışında çeşitli mekanlara asılmasına da tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ise bayrak asma konusunda sıkıntı yaşanmaması için gereken hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.

MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır ise 30 Mart seçimlerinde asılan bayraklarla yaşanan görüntü kirliliğine dikkat çekerek, "Çok fazla bayrak asarak görüntü kirliliği çıkartmaya gerek yok. Elbette ki seçim çalışması yapacağız, fakat bunu 30 Mart seçimlerindeki gibi abartmayalım. Bir karar alalım ve her siyasi partinin bayrak asacağı cadde ve sokağı belli olsun" diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise bayrak asma konusunda siyasi parti ile başkanlarının uzlaşması gerektiğini belirtti.

Toplantı siyasi partilerin bayrak asacağı sokakları belirlemesiyle devam ederken, toplantıda alınan bayrak asma kararın daha sonraki seçimlerde de uygulanacağı bildirildi.

ÇANKIRI'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ÖNCESİ GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.