Çaresizliğe ”Dur” Dediler

Çaresizliğe ”Dur” Dediler
AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Suriyeli mülteciler için düzenlediği “Bu çaresizliğe Dur De” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Suriyeli mülteciler için düzenlediği “Bu çaresizliğe Dur De” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Bu Çaresizliğe Dur De” kampanyası kapsamında başkentten yola çıkan 56 tırlık yardım konvoyu Kahramanmaraş’a ulaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın koordinesinde gönderilen malzemeler, Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyeleri eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kampanya dolayısıyla Onikişubat Belediyesi’nce Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, savaştan kaçan milyonlarca Suriyeli mültecinin canlarını Türkiye’ye emanet ettiğini kaydetti.

3 yıldır Kahramanmaraş ve diğer komşu illerde insanların Suriyelilere yardım elini uzattığını anımsatan Yamalı, “Bizler de elbette ki bu kardeşlerimizin yardımına koşacaktık” dedi. Yamalı, şöyle konuştu:

“Bu kardeşlerimiz bizim yabancımız değil. Yüzyıllarca beraber yaşadığımız, aynı sınırı paylaştığımız insanlar. Çanakkale’de yan yana savaştığımız insanlar. Bu yaptıklarımız esasında bir lütuf değil onların hakkı. Biz bu hakkı onlara vermekle mükellef olan kardeşleriyiz. Sadece bir vesileyiz. Bu yardımları yapan bizler değil bu millettir. Bu milletin kendisidir. Bu millet kendi kardeşlerine yardım etmiş, onları korumuştur. Onlarla beraberliğimiz kıyamete kadar sürecektir. Burada Kahramanmaraş teşkilatımıza ve belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu çalışmayla Ankara ve Maraş teşkilatlarımız kardeş haline geldi. İnşallah bu faaliyetleri bundan sonra da beraberce koordine ederiz diye düşünüyorum. Katkılarınız için hepinize yürekten teşekkür ediyoruz.”

7-(hanefi-mahcicek).jpg

Törene ev sahipliği yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise gösterilen duyarlılıktan dolayı AK Parti Ankara İl Teşkilatı’na teşekkür etti. Türkiye’nin AK Parti iktidarlarıyla birlikte 70 cente muhtaç olan ülke konumundan çıkıp, mazlumların sesi olan güçlü bir ülkeye dönüştüğünü dile getiren Mahçiçek, Şunları kaydetti:

“Yeni Türkiye artık uluslararası ölçekte büyük bir ülke. Artık nerede mazlum insanlar varsa, din, dil mezhep farkı gözetmeksizin onların yanındayız. İşte bu bağlamda bu günde Ankara İl Başkanlığımızın ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin koordinatörlüğünde 28 Ankara İlçe Başkanımızın da katkılarıyla Kahramanmaraş’taki muhacir arkadaşlarımızla buluştuk, onların yanında yer aldık. İşte yeni Türkiye bu. Büyük ustanın, cumhurbaşkanımızın koordinatörlüğünde, bilge başkanımızın yönetiminde Türkiye artık çok daha yükseklerde. Ben bu çalışmayı yaklaşık 2 aydır Ankara’dan gelerek organize eden Ramazan ve Çağlar Beylere teşekkür etmek istiyorum. Bizlerle beraber olan, bizleri onurlandıran başta Ankara İl Başkanımız olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI METİN DOĞAN:

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Metin Doğan da Ankara’nın Seymenleri ile Sütçü İmam’ın torunları olan Edeler’in çok hayırlı bir organizasyonda bir araya geldiğini belirtti. Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş’ın evlatları üç yıldır Suriyeli kardeşlerini ensar ruhuyla misafir ediyor. Ankaralı hemşehrilerimiz de bunu görerek büyük bir kampanyaya imza attılar. Ve hijyen malzemelerinden her türlü gıda maddesine, ev tekstilinden beyaz eşyaya kadar bir çok kalemde çok çeşitli yardım malzemeleriyle 56 tırı donatarak Maraş’a gönderdiler. 2 aydır gece gündüz çalışan Ankaralı dava arkadaşlarımıza huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Biz her zaman zalime karşı çıkan bir milletin mensupları olduk, bundan sonra da zalimin değil mazlumun, güçlünün değil haklının yanında yer almaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürler.”

14-(sitki-guvenc).jpg

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Türkiye’nin Suriyelilere yaptığı yardımlarda tüm dünyayı geride bıraktığını anımsattı. Güvenç, “Türkiye’de şu anda 1 milyon 700 bin muhacir yaşamakta. Bu kardeşlerimize gönlümüzü kapımızı açtık ve her türlü yardımı yapma gayretindeyiz. Şu anda Türkiye’nin yaptığı yardım 4,5 milyar doların üzerinde. O çağdaş geçinen insan hakları savunucularının, Birleşmiş Milletlerin yaptıkları yardım ise 250 milyon dolar. 4,5 milyar dolar nerde, onların yaptığı yardım nerde. Bu yardımı niye yaptığımızı anlamaları da mümkün değil. Çünkü onların insanlara bakışı böyle. İngiltere başbakanı Churcill ne diyor, ‘Bizim için bir damla petrol, bir damla kandan daha önemlidir.’ Dolayısıyla onların bu mağdur ve mazlum insanlara bakışı bu. Biz mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET ERKOÇ:

Tören’de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da yüzyıllarca aynı coğrafya da yaşayan insanlar arasına örülen duvarların, AK Parti’yle birlikte yıkıldığını işaret etti. Erkoç, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı anlayışla dünyada yeni bir sevgi hukuku canlandı. Bugünde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile geleceğe daha güçlü yürüyoruz. İnşallah bundan sonra da bu kardeşlik hukukunu geliştireceğiz. Malumunuz 100 kilometre uzaklıkta büyük bir vahşet yaşanmakta. Bu vahşet gelecekte tarihçilerin üzülerek yazacağı bir kara leke. Biz de ise bu zalime karşı duran bir anlayış var. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kahramanmaraş’ta da bu anlayış var. İstiklal ve Sütçü İmam ruhu var. Bu şehir gazi ve kahraman şehirdi şimdi de ensar şehir oldu. O istiklal ruhuyla bu şehrin güzel insanları 70 bin muhaciri bağrına basmıştır. İnşallah bu kardeşlik hukuku gelişerek devam edecektir. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANI NECATİ OKAY:

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise, Suriyeli mültecilerin dertlerine derman olmak amacıyla bir araya gelindiğini işaret etti. Okay, “Öncelikle bu organizasyonu yapan AK Parti Ankara il teşkilatımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizde bulunan Suriyeli kardeşimizin ihtiyaçlarına dertlerine derman olacak bir organizasyon. Biz de bu organizasyona katkı sağlayacağız ve yarından itibaren de uygun şartlarda bu dağıtımı ve üzerimize düşen her türlü sorumluluğu ve görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği tören esnasında yoldan geçen yardım tırlarına alkışlarla destek verildi. Tören dualar edilmesi ve AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile kampanyaya katkı sağlayanlara hediye takdimi ile son buldu. 

4-(mustafa-nedim-yamali).jpg5-102.jpg6-073.jpg8-042.jpg9-040.jpg11-021.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.