Çarşı Davasında 27 Kişi Hakkında Flaş Karar

Çarşı Davasında 27 Kişi Hakkında Flaş Karar
Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası, 2 Nisan tarihine ertelendi. Gece saat 00.00 sıralarında biten ilk...

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davası, 2 Nisan tarihine ertelendi.

Gece saat 00.00 sıralarında biten ilk duruşmanın ardından tutuksuz olarak yargılanan 35 sanık, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrıldı. Davada yargılanan sanıkları dışarı bekleyen Beşiktaşlı taraftarlar karşıladı. Mahkeme heyeti savunmasını yapan 27 sanığın adli kontrol uygulamalarını ve yurt dışı çıkış yasaklarını da kaldırdı.

Adliye çıkışında dava hakkında basın açıklaması yapan Avukat Devrim Alpaslan, ”Dava 2 Nisan 2015 tarihine ertelendi. Duruşmada sanıklarla ilgili adli kontrol taleplerinin reddi vardı. Adli kontrol kalktı. Duruşmadan vareste tutulacaklar. Yani duruşmaya gelmek zorunda değiller. Yurt dışı çıkış yasakları da kalktı. Bununla ilgili arkadaşlara tekrar bir açıklama yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

Sloganlar ve yakılan meşaleler eşliğinde sanıklar ve taraftarlar Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.