Çavuşoğlu: Bu para Türklerin cebine gelmiyor

Çavuşoğlu: Bu para Türklerin cebine gelmiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin mülteciler için göndereceği 3 Milyar Euro ile ile ilgili, "Bu para Türklerin cebine gelmiyor. Doğrudan Türkiye'de...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin mülteciler için göndereceği 3 Milyar Euro ile ile ilgili, "Bu para Türklerin cebine gelmiyor. Doğrudan Türkiye'de yaşayan Suriyelilere ve onlara yapılacak projelere aktarılacak. Ama biz bunun yaklaşık 3 katını harcadık" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak ayında kötü hava koşulları nedeniyle iptal edilen Macaristan ziyaretini kapsamında Budapeşte'de temaslarına başladı. Çavuşoğlu, temasları kapsamında Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Budapeşte'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Macaristan temaslarını anlattı. Çavuşoğlu göç ve terör konusuna değinerek, "Esasen birbiriyle bağlantılı. Özellikle bugün Suriye'den gelen göçmenlere baktığımız zaman ya DAEŞ terör örgütünden kaçıyorlar ya da zalim bir rejimden, Esad rejiminden kaçıyorlar. Şimdi bir de Rusya'nın hava saldırıları buna eklendi. Son zamanlarda 50 binden fazla insan Rusya'nın hava saldırıları sebebiyle Türkiye sınırına geldiler. Bunların 10 bin tanesini Türkiye'ye aldık. Bazıları için sınırın ötesinde kamp kuruyoruz ama gelmek isteyenleri de kontrollü bir şekilde alıyoruz. Esasen bunun sonu yok. Bu saldırılar devam ederse bu takam yüzbinleri hatta milyonları aşabilir" dedi.

"BU PARA TÜRKLERİN CEBİNE GELMİYOR"

AB'nin göndereceği 3 Milyar Euro'yu konuştuğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Bu para Türklerin cebine gelmiyor. Doğrudan Türkiye'de yaşayan Suriyelilere ve onlara yapılacak projelere aktarılacak. Ama biz bunun yaklaşık 3 katını harcadık" ifadelerini kullandı.

Sorunun temeline inilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Siyasi süreci başarıyla sonlandırmazsak bu sorun devam eder. Onun için Suriye'de bir an evvel kalıcı bir çözüm olması lazım. Viyana ve Cenevre süreçlerine destek veriyoruz. Rusya'nın hava saldırılarının bir an evvel durdurulması lazım" açıklamasını yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.