Cbü’den İsrail’e Tepki

Cbü’den İsrail’e Tepki
İsrail’in Gazze işgali ile İlgili Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli bir kınama mesajı yayımlayarak, İsrail’le akademik faaliyetlerin askıya alındığını açıkladı.

- İsrail’in Gazze işgali ile İlgili Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli bir kınama mesajı yayımlayarak, İsrail’le akademik faaliyetlerin askıya alındığını açıkladı.

Rektör Pakdemirli yaptığı açıklamada, “İsrail’in Ramazan günü mazlum Filistinli kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırması, kadın, çoluk çocuk demeden insanları öldürmesini telin ediyorum. İsrail devleti bir taraftan insanları ezerken bir taraftan da savunma hakkı gibi kimsenin inanmadığı gerekçeleri sürekli tekrar etmektedir. Gaddarlık ve zalimliklerine karşın mağdur kisvesine bürünmeye çalışmaktadır. Akan kanın bir an evvel durdurulması en büyük arzumuzdur. Hayatım boyunca hep kuvvetlinin değil haklının yanında yer aldım. Zalimin değil mazlumun yanındaydım. Kuvvetli olan haklıdır değil, haklı olan kuvvetlidir düsturunu takip ettim. Beni yakından tanıyanlar buna referansın bütün hayatım ve duruşum olduğunu bileceklerdir” dedi.

Bir basın yayın organında, kendisinin İsrail’in katliamına tavır almadığı şeklinde bir beyanda bulunulduğunu kaydeden Pakdemirli şunları söyledi:

“Öncelikle rektörlerin bildirisi bana ne yazık ki ulaşmamıştır. Pazartesi sabahı böyle bir bildiri olduğunu öğrenince bildiriyi organize eden Muş Alpaslan Üniversitesi rektörüne durumu bildirdim. Rektör herkese mesaj attığını söylese de bir şekilde maalesef benim mesaj kutumda böyle bir talep bulunmamaktaydı. Kendisine durumu yazılı olarak bildirdim ve ismimi yeni ve daha kapsamlı bir bildiriye dahil etme sözü verdi. Benim gibi birçok başka rektör de kendisine bildiriye dahil olmadığı için sitem etmişti. Üniversitemiz sadece kınama bildirisi ile kalmayıp, somut adımlar atarak Filistinli öğrencilerimiz için yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından özel kontenjan verip yerleştirme işlemlerini yapmayı kararlaştırmıştır. İsrail’e akademik faaliyetler kapsamında yapılacak görevlendirmeler de bir süreliğine askıya alınmıştır. Görevlendirmesi çıkan bir öğretim üyesinin ise görevlendirme onayı iptal edilmiştir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.