Çeleğen: "Ekinözü’nün Geleceği İçin Adım Atıyoruz"

Çeleğen: Ekinözü’nün Geleceği İçin Adım Atıyoruz
Çeleğen, ilçedeki kamu yatırımları, büyükşehir yatırımları ve Ekinözü Belediyesi’nin hazırladığı projelere ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kentin geleceğine dönük bir vizyon planı dahilinde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “Bizim Ekinözü ile ilgili derdimiz, düşüncelerimiz farklı. Biz Ekinözü’nün geleceği için adımlar atıyoruz” dedi. 

   Göreve geldikleri 30 Mart 2014’ten itibaren ilçenin çehresini değiştirmeyi amaçladıklarının altını çizenÇeleğen, hayata geçirecekleri her projenin; işlevsel, sosyal hayatı kolaylaştıracak, ekonomik ve turizm alanında örnek oluşturacak, kültürel hayata katkı sunacak ve Ekinözü’ne nefes aldıracak öngörüye sahip olduğunu kaydetti.

  21 mahallesi, 77 de mezrası bulunan Ekinözü’nü bir bütün olarak ele alarak çalışmalarına ilişkin teknik alt yapı oluşturduklarını vurgulayanÇeleğen, ilçenin geleceğine yönelik bir vizyon çalışması içerisinde olduklarını anlattı.

  Ekinözü’nün eğitim alanında da kabuğunu kıracağını belirten Başkan Çeleğen, “Ekinözü’müze 2 yıllık bir yüksekokul kazandırma girişimimiz var. İnşallah KSÜ Rektörümüz önümüzdeki günlerde ilçemize gelecek. Anadolu Lisesi kazandırmak için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sosyal ve kültürel alanda da birçok yatırımın ilk adımlarını attık. İlçemize Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, düğün ve toplantı salonları yapacağız. Özellikle bayanlarımızın sosyal ve ekonomik aktivitelerini gerçekleştireceği bir merkez yapımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. İlçemizin jeotermal alanda da ön plana çıkması, içmelerdeki acı suyun şişelenmesi için projeler hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Yukarı ve Orta İçme’ye 2 adet park yapacak. Biz de Heyik mevkisinde 15 dönümlük bir alanı mesire bölgesi haline getireceğiz. İçme sezonu başlamadan önce esnaflarımızla özel bir toplantı gerçekleştireceğiz. Özellikle misafirlerimizin rahatı için alınması gereken bütün tedbirleri alacağız. İçmeler’i ziyaret eden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde tanıtım çalışması yapacağız. Başbakanlık Tanıtım Fonu aracılığı ile İçmeler’de kalıcı bir festival yapacağız” şeklinde konuştu.

  İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltme taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan Başkan Çeleğen, şunları kaydetti:

  “İlçemize bir kent meydanı kazandıracağız. Ayrıca ilçemizdeki konut problemini çözmek adına sosyal konut projesini hayata geçireceğiz. Semt ve hayvan pazarı yapacağız. İçmeler’e bir otobüs terminali kazandırılması noktasında adımlar atıldı. Esnaflarımız için pasaj projemiz var. Ayrıca küçük sanayi sitesi için de çalışıyoruz.

  İlçemizin en büyük ekonomik kaynağı olan tarım ve meyvecilik alanında desteklerimiz sürecek. Bu noktada vatandaşlarımıza mutlaka destek olmamız gerekiyor. Fidan desteğine başladık. İnşallah gelecek yıldan itibaren de bu desteğimiz artarak devam edecek. Hayvancılığın gelişmesi açısından da yayla yollarının açma ve bakım işlemleri iş makinelerimizle yapılıyor."

1-427.jpg

2-326.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.