Çelik: “Fitrelerimizi İhmal Etmeyelim”

Çelik: “Fitrelerimizi İhmal Etmeyelim”
İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan Ayı içerisinde verilmesi gereken fitrenin geciktirilmeden bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

- İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan Ayı içerisinde verilmesi gereken fitrenin geciktirilmeden bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan Ayı’nın bitmesine 3 gün kaldığını ve Ramazan Ayı bitmeden verilmesi gereken fitrelerin geciktirilmemesi gerektiğine işaret eden Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Müslümanları fitrelerini bir an önce vermeleri konusunda uyardı.

Fitre sadakasının, Ramazan Ayı’nın sonuna yetişen, temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü olduğu mali bir ibadet olduğunu ifade eden Çelik, "Fitre sadakası, en geç Ramazan Bayramı Namazı’ndan önce verilmelidir. Ancak fitre sadakasının erken verilmesi önerilir" dedi.

Müftü Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl için fitre miktarının en az 10 TL olarak belirlediğini anımsatarak, şu açıklamada bulundu:

“Ramazan Ayı’nın sonuna gelirken ödevlerimizi, vazifelerimizi, dini vecibelerimizi hatırlamamız gerekiyor. Sadaka-ı fıtır dediğimiz fitreler, özellikle bayrama yaklaştığımız bugünlerde verilmediyse kontrol edilmeli, acele edilmeli, verilmeli ki bayrama herkes sevinçle çıksın. Herkes ihtiyaçlarını karşılamış olarak çıksın. Ramazan ayı; yardımlaşma, paylaşma ayıdır. Fitrelerimizi ihmal etmeyelim.

Bu sene Diyanet İşleri Başkanlı tarafından asgari olarak belirlenen en az miktar 10 TL’dir. Bunun üst sınırına seviye yoktur. Herkes kendi yeme-içme, sofra, zenginlik durumuna göre fitresini tespit etmelidir. Ama asgarisi 10 TL olarak çoluğumuz, çocuğumuz, evimizde bulunanların her bir ferdi için ayrı hesaplayıp bizzat fakire ulaştırmamız gerekiyor. İhtiyaç içerisindeki kardeşimize ulaştırmamız gerekiyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.