Çelik “Türkiye Artık Şampiyonlar Ligindedir”

Çelik “Türkiye Artık Şampiyonlar Ligindedir”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Yeni Türkiye ve Kültür konulu panel kapsamında Kahramanmaraş’a geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Yeni Türkiye ve Kültür konulu panel kapsamında Kahramanmaraş’a geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve kısa adı Ay-Bir olan İslam Ülkeleri Akademisyen ve yazarlar birliği tarafından 29.01.2015 Çarşamba(Bugün) saat 14:00’da Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı Yeni Türkiye ve Kültür konulu panele Kahramanmaraş halkının ilgisi yoğun oldu. Panelin açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan AY-BİR Başkanı Yusuf Balcı panelde şunları dile getirdi: “Sizleri selamların en yücesi Allah’ın Selamıyla Selamlarken Yeni Türkiye ve Kültür konulu panelimize hepiniz hoş geldiniz diyorum. Bilindiği üzere Osmanlı devleti zayıflamaya başladığı dönemden yıkıldığı döneme kadar tüm İslam coğrafyası zarar görmüş ve I. Ve II. Dünya savaşlarıyla birlikte büyük kısmı suni sınırlarla çevrilmiş devletler oluşmuştur. Büyük Devletlerin İslam ülkelerinde bulunan yer altı ve yer üstü kaynakları ellerinden almak istemesinden dolayı büyük bir kaos ortamı oluşturmuşlardır. Öyle ki günümüzde İslam coğrafyası kan ve gözyaşı dökmekte olup gerek bu coğrafyaya karşı yapılan saldırılara tepki verebilme gerekse de kendini koruyabilmesi gibi İslam coğrafyasının temel sorunlarının çözülmesi noktasında ilim ve fikir adamlarına büyük işler düşmektedir. Yer altı ve yer üstü kaynakları baz alındığında İslam ülkeleri Akademisyenleri ve yazarları olarak gayemiz değişen dünya literatürlerinde İslam medeniyetinin yeniden ihyasıdır. Birliğimizin temel oluşumu İslam ritüellerinin yeniden bir araya gelerek sağlam zeminlerde oturtmaktır. Bugün ki toplantımıza gelindiğinde değişen düzenlerin başrollerinde hep egemen güçler bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerine bakıldığında 1990 sonrasında yenidünya kavramı ortaya atmış ve tüm devletler bu kavramı tartışmış bunun üzerine stratejisini düzenlemiştir. Günümüze gelindiğinde dünya devletlerini takip eden, gelişmelere ayak uydurmaya çalışan ülke konumundan çıkarak Gündem oluşturan stratejik noktalarda söz söyleyen ve sözü dinlenen bir ülke konuma gelmiştir. Yeni Türkiye sadece Türkiye sınırları içerisinde değil İslam coğrafyasında ve dünya genelinde söz sahibi olmuştur. Yeni Türkiye ve Kültür denilince akla ilk gelen şehir Şairler Başkenti Kahramanmaraş geldi ve bizde bu toplantının Kahramanmaraş’ta yapılması gerektiğini düşündük ve başkanımızın da katkılarıyla Necip Fazıl Kısakürek’in adını taşıyan bu salonda yapmaktan da gurur duyuyoruz” dedi.

img_6272.jpg

Ev sahibi konumunda bulunan ve toplantının düzenlenmesinde çok büyük katkıları olan Fatih Mehmet Erkoç ise panelde şunları söyledi: “İstiklalin şehri, kurtuluş savaşının sembollerinden Sütçü İmam’ın şehrine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada düzenlenmekte olan ve düzenlenmesinde katkıları olan herkese teşekkürü borç biliyorum. Medeniyet bütün ulusların ortak kanıtıdır, bütün uluslar medeniyet seviyesine ulaşmakta en büyük katkı olan kültüre muhtaçtır. Peygamber Efendimiz Hicret yapıldıktan sonra Medine ismini koyarak medeniyetin beşiğini oluşturmuştur. İslam dünyası gelmiş geçmiş bütün dönemlere damgasını vurmuş ve dünya medeniyetine katkı sağlamıştır. Geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiğim Endülüs’te de gördüm ki İslam Dünyasının her alana medeniyetimizin ve kültürümüzün genetik yapısının bozulmadan yayıldığını bizzat gördüm. Artık üstünlerin hukuk değil Hukukun üstünlüğü ülkemizde hakim. Hakkın gör dediği yerden bakan zulmün karşında duran, yeni Türkiye’nin mimarları öncülüğünde ülkemiz gelişmekte. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yürümekteyiz. Artık Türkiye’nin yeni söylemi siyasetin hakim dili her alanda demokratikleşme. Bizim en büyük kaynağımız milletimiz, bizim petrol kaynaklarımız yok, milletimiz sayesinde beşeri şekilde ilerleyerek son 12 yılda tüm kadrolarımızla ülkemizi kalkındırmak ve geliştirmek” dedi.

img_6285.jpg

ÇELİK “TÜRKİYE ARTIK ŞAMPİYONLAR LİGİNDEDİR”

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Yeni Türkiye ve Kültür konulu panelde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bugün burada yapılan panel sıradan bir konu değil ve böyle bir Kültür ve Medeniyet beşiği olan Şair ve Yazarlar Başkenti olan Kahramanmaraş’ta yapılması bizler için onur ve gurur vericidir. Yeni Türkiye ve kültür konusunu irdelerken bizim burada bahsettiğimiz şey, var oluşumuz ve varoluşumuzun temellerini iyi bir zemin üzerine oturtmaktır.  Kültür ve Medeniyet bakımından gelişmiş ülkeler ne kadar sıkıntı yaşasalar da tekrar ayağa kalkması uzun sürmez. Ekonomik anlamda çökseler de, askeri anlamda ya da savaşlarda yenilseler de tekrar ayağa kalkarak kendilerini toparlarlar. Çağatay devletine baktığımızda Alişir Nevai gibi bir mütefekkir Çağatay Türkçesi ile yazdığı metinlerini günümüzde Çağatay Türkçesi ile okumaktayız. Bu Çağatay devletinin siyasi anlamda güçlü olmamasına karşılık kültürel anlamda önemli bir yeri olduğunu bizlere hatırlatır. İşte bugün Kahramanmaraş’tayız bu şehrin sokaklarında Erdem Beyazıt’ın Abdurrahim Karakoç’un Mahzuni Şerif’in aşklarını ve davalarını anlattıkları yaşadıkları bir şehrin sokaklarıdır. O sebeple Türkiye’nin kültürünü konuşacaksak Şairler Başkentinde yapılması önemli bir konudur. Dünyanın bir ucunda üretilen bir şarkı kısa bir sürede tüm dünyada söylenebilmektedir. Böyle bir dönemde eski politikalar yerini kaybetmiş ve geleceğe daha parlak bakan ve gelişimlere ayak uyduran bir düzen gelmiştir. Nitekim milli kültürün içine kapalı bir sistemde yaşatılması mümkün değildir. Kültürü ayakta tutacak şey toplumdur. Şairlere, yazarlara, sanatçılara sahip çıkan toplum gelişmekte iken sahip çıkmayan toplumlar kaybetmektedir. Kültür ve sanatın birilerinin tek elinde tuttuğu bir Türkiye değil tüm vatandaşların eşit bir biçimde sesini duyurması için bizde elimizden geleni yapıp özgür bir şekilde dile getirmelerini sağlamaya çalışıyoruz.  Biz yeryüzünün her yerinde şehitliklerimizin bulunduğu Asya’dan Afrika’ya, Afrika’dan dünyanın her yanına değerlerimizi hatırlayarak uzun yıllar yaşanan hayal kırıklarının umutla bağlanabileceği dün hayal olan bugün nasıl gerçek olabileceği konusuna el atıyoruz. Dün stratejik konulara merak eden devlet yerine bugün stratejik konularda neler yapacağı merak edilen devlet konumuna geldik. Artık Şampiyonlar Liginde oynayan bir devlet konumuna geldik. Bölgemiz ve dünyamız için korunması gereken bir değer olan Kültürümüze sahip çıkmak birey ve devlet olarak en asli konudur bu toplantıların temel amacı da budur” dedi.

Haber/Fotoğraf: Ali Karaboğa

img_6309.jpgimg_6329.jpgimg_6277.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.