Çelikcan: "Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Hareket Etmeliyiz"

Çelikcan: Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Hareket Etmeliyiz
Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı makamında ziyaret edip Paşabahçe’nin özel koleksiyonunda yer alan at üstünde balık avlayan Eros figürlü moz...

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı makamında ziyaret edip Paşabahçe’nin özel koleksiyonunda yer alan at üstünde balık avlayan Eros figürlü mozaiğin işlendiği el yapımı vazo hediye etti.

Bu eseri Paşabahçe’ye özel olarak yaptırdıklarını belirten Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, "Paşabahçe ile yaptığımız özel görüşmeler sonrasında Adana temalı ürünlerinin yaşatılması ve güzel şeylerle anılır olmasını istedik" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kalkınmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, "Kalkınmada başarıyı yakalayan iller birlik ve beraberlik içinde olan kentlerdir. Birliktelik ruhu dışında yapılacak farklı tartışmalar enerji kaybına yol açıp Adana’mızın yerinde saymasına neden olur. Bütün devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri birlikte hareket ederse kazanan Adana olacaktır. Adanamız, yaz kış tarımın yapıldığı dünyanın en bereketli bölgelerindendir. Ceyhan Enerji İhtisas ve Endüstri Bölgesi’yle gelecekte ülkemizin en önemli sanayi ve enerji üretim üssü olmaya adaydır. Yüksek katma değerli stratejik üretim yapacak makro yatırımlar için her türlü zemim hazırdır. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım, birlikte hareket edelim" dedi.

"MİSİS KAZILARINDAN DA ÇOK ÖNEMLİ ESERLER ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Kazı çalışmaları devam eden Misis Antik Kentinde’de önemli eserler çıkacağını tahmin ettiklerini belirten Başkan Çelikcan, "Adana’yı daha sosyal ve kültürel alanda daha iyi tanıtmak amacıyla ’Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi kazısında çıkacak önemli eserleri yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bizde böyle bir çalışma yapacağımızı tahmin ediyorum. Çünkü misis kazısı şu anda uluslararası boyutta süren bir çalışmadır. Bu kazılar ile birlikte turizme de önemli katkı sağlayacak bir bölge olacaktır" şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin Adana’nın ’marka kent’, ’dünya kenti’ olması yönündeki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Konusunda uzman ve toplum tarafından kabul görmüş bilim, siyaset ve spor adamlarının Adana’ya getirilmesi ve gelen insanların bilgi ve birikimlerinin Adanalı işadamları ile paylaşması çok önemli girişim olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Çukurova Genç İşadamları Derneği örnek çalışmalara imza atmaktadır" dedi

ABD eski Başkanı Bill Clinton’un ekonomi başdanışmanı Nobel ödüllü ekonomist Joseph E.Stiglitz, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Kerem Alkin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Türk Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim gibi kendisini her alanda kanıtlamış insanların Adana’ya getirilmesi ve konularında seminer verdirilmesi çok önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.