Cengiz; “Didim’in Turizm Çeşitliliğine İhtiyacı Var”

Cengiz; “Didim’in Turizm Çeşitliliğine İhtiyacı Var”
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim’deki yatırıcıların turizm sezonu süresinin uzatılması için taleplerinin olduğunu belirtti.

- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim’deki yatırıcıların turizm sezonu süresinin uzatılması için taleplerinin olduğunu belirtti.

Didim’de turizm sezonun 12 aya yaymak için ciddi eksikliklerin olduğunu ifade eden Cengiz, “Didim Turizm Altyapı Birliği” danışmanlığını da sürdürdüğünü söyledi. Cengiz, yaptığı açıklamada, “Didim de turizm sezonunu 12 aya yamak için ciddi eksiklikler var. Eksikliklerin en başın da tesis eksikliği var. İlçe de bir takım tahsisler yapıldı Tesislerin hayata geçirilmesi ile birlikte tesis sayısı artırılırken daha çok yüksek sınıflı ve iyi turiste hizmet edebilecek tesis sayısının artması ile bölgede turizm havası biraz daha değişecektir. Ama turizmin 12 aya yamanın yolu sadece tesisi sayısı artmakta geçmez. İlçede ekonomik potansiyel bakımında önem arz eden Zeytinlik konusu iyi işlenmesi ile zeytin ve zeytinyağı turizme entegre edilerek insanların ilgisini o yöne çekilebilir. Tarım ürünlerin de çeşitliliğe gidilerek organik tarımın öne çıkarılması ve bunu da turizme entegre edilerek sağlanan çeşitlilikle turizm sezonu uzatılması mümkündür. Bunu herksin bir araya getirilmesi ile uygulanacak organik tarım ürün çeşitlerin turfanda üretimi yapılarak geniş katılımlı pazarlar oluşturularak turizm en azından normal süresinden 2-3 ay daha uzatılması mümkündür. İlçede 4- 5 aylık turizmin Didim’e doğru dürüst bir şey kazandırmadığı ortadadır. Ciddi tesisler var, ciddi yatırımlar var, ama bakıldığı zaman açılış ile kapanış süresi 4 en fazla 5 aya sıkıştırılmış vaziyettedir. Bu süre içerisinde onca yatırıma rağmen yatırımcının karşılığının alabilmesi kolay değildir. Didim’in turizm çeşitliliğine ihtiyacı var” diye konuştu.

Cengiz, Didim’de deniz ve plaj dışın da turizm çeşitliliğine gidilerek, sağlık, kültür gibi alanlarda yeni projeler geliştirilerek uluslararası normlarda tesislerin altyapısına ihtiyacın olduğunu sözlerine eledi.

CENGİZ; “DİDİM’İN TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNE İHTİYACI VAR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.