Cengiz Topel 5 Milyonluk Yeni Yatırımla Marka Havalimanı Olacak

Cengiz Topel 5 Milyonluk Yeni Yatırımla Marka Havalimanı Olacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan yatırımlarla Cengiz Topel Havalimanı’nın Türkiye’nin önemli havalimanlarından biri haline geleceğine inandığını söyledi.AK Parti Kocaeli İl Başkan...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan yatırımlarla Cengiz Topel Havalimanı’nın Türkiye’nin önemli havalimanlarından biri haline geleceğine inandığını söyledi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havaalimanı’ndaki uçuşların durduğu iddialarını yalanladı. Cengiz Topel’deki uçuşların durdurulmasının söz konusu olmadığını belirten bakan Işık, uçuş yapan firmanın bir kampanya dönemi başlattığını ifade etti. Bakan Işık, yapılacak olan yaklaşık 5 milyon TL’lik yeni yatırımla Cengiz Topel Havalimanı’nın Türkiye’nin önemli uçuş noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

5 Ekim’de Trabzon’a yapılacak olan seferlerin 41 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Arkadaşlarımız şu anda teknik çalışmaları yürütüyorlar. 2016 yılı içerisinde uçuştaki destinasyon sayısı da artacak, uçuş sayısı da artacak. Biliyorsunuz son derecede ciddi harcamalar yaparak oradaki ALS cihazının yerleştirilmesini ve kullanılmasını engelleyen tepeyi komple tıraşladık. ALS cihazının kurulumu tamamlandı, şu anda testleri yapılıyor. Bu testlerde başarıldıktan sonra orada yeni bir pist bağlantı yolu yakında yapılacak. 4.5-5 milyon TL’lik bir masraf daha yapacağız. Şimdi tüm bunları yapan bir yönetimin uçuşları durdurmak gibi bir düşüncesi olabilir mi? Böl bir durum olamadı. İnşallah önümüzdeki süreçte, kararlar netleştikten sonra sizlerle Trabzon’un dışında nerelere hangi sıklıkla uçulacağını sizlerle paylaşacağız. İnanıyorum ki birkaç yıl içerisinde Cengiz Topel, Türkiye’nin önemli havalimanlarından biri olacak” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.