Cep telefonu piyasasında ByLock endişesi

Cep telefonu piyasasında ByLock endişesi
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ByLock programının deşifre olmasının ardından, çoğu örgüt üyesi cep telefonlarını satmaya başladı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ByLock programının deşifre olmasının ardından, çoğu örgüt üyesi cep telefonlarını satmaya başladı. Bu durumdan en fazla endişe duyansa, cep telefonu satıcıları ve ikinci el cihaz alan vatandaş oldu.

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ çözülmeye devam ederken, cep telefonu piyasasında bazı sıkıntılara yol açtı. ByLock programının hükümet tarafından incelenmeye alınması üzerine, çoğu örgüt üyesi çareyi cep telefonlarını satmakta buldu. Bu durum cep telefonu alım-satım yapan esnafın ise endişeye kapılmasına neden oldu. Hem kendilerini hem de ikinci el cep telefonu alan vatandaşları zor durumda bırakmak istemeyen cep telefoncuları ise, çareyi cihazları fabrika ayarlarına çevirmekte buldu. Aldıkları her cihazı sıfırlayan cep telefonu satıcıları, meslektaşlarını da bu duruma karşı uyardı.

"HER HAFTA KENDİSİNİ YENİLİYOR"

ByLock programının her hafta kendisini yenilediğini, bu yüzden cihazların sıfırlanması için gerekli önlemlerin alınmasının gerektiğini dile getiren cep telefonu satıcısı Hacer Erkul ise, şu şekilde konuştu;

"İkinci el telefon alan müşteriler öncelikle cihazın sıfırlanıp sıfırlanmadığına bakmalılar. Sonradan farkına varanlar da kesinlikle cihazlarını sıfırlamalı. Çünkü FETÖ'nün kullandığı ByLock programı, sıkıntı çıkarabilir. Zaten her hafta kendi kendisini yenileme özelliğine sahip bir program. Telefonu alana da satana da sıkıntı çıkarabilir."

Cep telefonu piyasasında ByLock endişesi

Cep telefonu piyasasında ByLock endişesi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.