Çerkez Sürgünü Anıtı Hizmete Açıldı

Çerkez Sürgünü Anıtı Hizmete Açıldı
İzmit Belediyesi milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.Yahya Kaptan Anıtı, Çanakkale Kınalı Asker Parkı, Sarıkamış Şehitler Anıtı, Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıtı, Kore ve K...

İzmit Belediyesi milli ve manevi değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Yahya Kaptan Anıtı, Çanakkale Kınalı Asker Parkı, Sarıkamış Şehitler Anıtı, Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıtı, Kore ve Kıbrıs Şehitler Anıtı, Servetiye Siperlerinin gün yüzüne çıkarılması, Mübadele Anıtı, Hocalı Şehitler Anıtı gibi bir çok projeyi hayata geçiren İzmit Belediyesi, Başkan Doğan’ın isteği ile Rusların Çerkezlere yaptıkları zulmün unutulmaması için de Çerkez Sürgün Anıtı’nı hizmete açtı.

Fevziye Parkı’nda yapılan anıtın açılışına Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan, Kocaeli Dostluk Kulübü Başkanı Nalan Özkan Gürsoy ve çok sayıda Kafkas kökenli vatandaş katıldı.

Çerkez Sürgünü Anıtı’nın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Burada anılarını hatırladığımızda yüreğimizi burkacak, ama bir anlamda da geleceğe daha bilinçli yürümemizi ve daha bilinçli nesiller yetiştirmemize vesile olacak bir anıtın açılışını yapıyoruz. Kocaeli’nde böyle bir anıtı ilk kez biz açıyoruz. Geçmişine sahip çıkmayanların geleceğinin olması mümkün değildir. Atasına, dedesine sahip çıkmayanlar, geleceğe emin adımlarla yürüyemez. Büyük milletler, büyük devletler böyle büyük millet ve devlet olur. Geçmişimizi unutmayacağız. O olayları gelecek nesillere iyi öğreteceğiz. Çerkez kardeşlerimiz yıllarca koskoca Çarlık Rusya’sına karşı mertçe, delikanlıca, göğüs göğüse, omuz omuza mücadele vermişlerdir. Çarlık Rusya’sı bir milleti yok etmeye çalıştı. Çerkezlerin bizim milletimizin bir parçası olmasından, hemşerimiz olmalarından hep gurur duydum. Hepimiz artık Türkiye Cumhuriyeti devletinin asli üyeleri ve sahipleriyiz. Bu ülke, bu bayrak için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu olayları da unutmayacağız. Çocuklarımıza tarihimizi anlatacağız. Kültürümüzü hiç kaybetmeyeceğiz. Hep birlikte güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz ırka dine ya da mezhebe dayalı bir milliyetçilik asla değildir. Büyük Türkiye’nin yürüyüşüne engel olmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Dış oyunlara asla gelmeyeceğiz. Yüce Önder Atatürk’ün işaret ettiği milliyetçiliği sürdürmeye devam edeceğiz. Bayrağımız ve insanımızla gurur duyuyoruz. Atalarımıza, dedelerimize vefa borcumuzu bu tür eserler yaparak ödüyoruz” dedi.

Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatal da yaptığı konuşmada geçmişlerine ve tarihlerine sahip çıktıklarını belirterek, “Kuzey Kafkasya’dan sürülen Çerkezler dünyanın dört bir yanına yayıldığı gibi bizler de Kocaeli’ne gelip burasını vatan edindik. Belediye Başkanıma böyle anlamı bir eseri kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

İZMİT BELEDİYESİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.