Çerkezköy Kent Konseyi Halk Oyunları Ekibi Yurda Döndü

Çerkezköy Kent Konseyi Halk Oyunları Ekibi Yurda Döndü
Makedonya’nın Ohrid kentinde 23-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Halk Oyunları Festivaline katılan Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi ve Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Me...

Makedonya’nın Ohrid kentinde 23-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Halk Oyunları Festivaline katılan Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi ve Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi ekibinden oluşan 54 kişi ilçeye döndü.

Makedonya’nın ev sahipliği yaptığı Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne Türkiye’yi temsilen Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi ve Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi ekibi giderken, ayrıca festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Romanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ olmak üzere toplam 8 ülke katıldı. Festivalde Çerkezköy temsilcileri sergilediği performansları ile büyük beğeni topladı.

Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi Antrenörü Mehmet Giray Gökçe, Festivalde Türkiye’nin diğer illerinden katılan ekiple birlikte Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek festival alanında Türk bayrağını dalgalandırdıklarını ifade ederek, "Makedonya yolculuğumuzda Selanik, Üsküp gibi şehirleri de gezme fırsatımız oldu. Özellikle Selanik’te Atamızın evini ve Üsküp’te tarihi Türk Çarşısı’nı ve Manastır Askeri İdadisi gibi görülmesi gereken yerleri gezme, görme imkanı bulduk" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.