Çevre Derneği’nden Trafik Sorununa Öneriler

Çevre Derneği’nden Trafik Sorununa Öneriler
Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, kentsel sorunların çözülmesinde sivil toplum örgütlerinin görüş ve desteğini alınmasını isteyerek, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin kentsel sorunları tartışması gerektiğini söyl

- Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, kentsel sorunların çözülmesinde sivil toplum örgütlerinin görüş ve desteğini alınmasını isteyerek, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin kentsel sorunları tartışması gerektiğini söyledi.

Trafik sorunu, Porsuk Suyu Havza sorunu, tarım arazileri, yeşil alan, baz istasyonları, imar ve kent geri dönüşüm çalışmaları, çöp atık sorunu gibi Eskişehir’in ana sorunları olduğunu vurgulayan Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, dernek olarak her hafta şehrin öneriler getireceğini ifade etti. Bu hafta Eskişehir’in trafik sorununa önerilerde bulunacaklarını vurgulayan Sümer şunları söyledi:

“Şehir merkezine özel otolar ve otobüsler girmemelidir. Şehir merkezine gelecekler ulaşım olarak tramvayı kullanmalıdır. Trafik cezaları ve denetimi ağırlaştırılmalıdır. Dünyanın her yerinde alt geçitler yapıldığı halde Türkiye’de neden üst geçit yapılmaktadır, bu konu sorgulanmalıdır. Şehir merkezinde bir otopark çilesi yaşanmaktadır. Şehrin merkezine özel otaların girmesi yasaklanmalıdır. Şehir içindeki trafik işaretleri ve lambaları iyi ayarlanmalıdır. Şehrin trafik yönetimi artık Almanya’da olduğu gibi trafik uzmanları ile kurulacak trafik okullarına bırakılmalıdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.