Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce:

Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce:
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, biz yeter ki Filistin’in yanında olalım, bizi çizsinler, biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar b

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, biz yeter ki Filistin’in yanında olalım, bizi çizsinler, biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli" dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gülülce, İskilip Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada halka hitap eden Bakan Gülülce, Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Filistin için söylenecek çok şeyin bulunduğunu dile getiren Bakan Güllüce, “Mübarek günde çocukların vücudunda 20-30 tane çivi bombasının olduğu, kadınların karnındaki çocuklara ateş edildiği bir dünya var. Zalimler dünyası oluşmuş. Utanmadan Amerika'sı, Almanya'sı, Fransa'sı, onun ölülerine baş sağlığı diliyor. 700’ü bulan Filistinli Müslüman için değil onun ölüleri için baş sağlığı diliyor” diye konuştu.

Dünyada bunlara karşı çıkan, dünyayı örgütleyen, dünyaya bu haksızlığın karşısında dur diyen birilerinin gerektiğini dile getiren Güllüce, hiç kimsenin bugüne kadar söyleyemediği 'Birleşmiş Milletlerde, 200 devlete karşı 5 devlet ya 'hayır' diyor ya da 'evet' diyor. Böyle bir adalet olur mu? 5 mi büyük, 200 mü büyük' diyen bir başbakana, yiğit bir başbakana sahip olduklarını belirtti.

Bu yüzden arada bir “dünya sizi çizdi” diye yazılar yazıldığına dikkat çeken Güllüce, “Bizi çizsinler Biz yeter ki Filistin’in yanında olalım. Bizi çizsinler biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli. Böyle şantaj yapıyorlar. Değil mi? İşte o “one minute” diye bir yiğit lazım dünyada. Dünyada insanlığın hakkını, hukuku koruyan bir güç belirdi. İki bakımdan. Bir yapı olarak sayın başbakan. İkincisi 12 yılda Türkiye’yi nereye getirdi. 12 yıl önce Türkiye, dünyayı konuşacak durumda değildi. Kendi memurunun maaşını verecek zamanı düşünüyordu.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYI AYDINLATAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK”

O dönem Tuzla belediye başkanı olduğunu açıklayan Bakan Güllüce, “Yüzlerce fabrika kapandı. Kadınlar önümüze gelir, 'açız başkanım, namusumuzdan korkuyoruz' deyip ağlarlardı. Bir belediye olarak bu kişilerin hepsine yardım etmeye gücümüz yetmezdi. Bunlar 2001'de oldu. Gökten altın mı yağdı, yerden altın madenleri mi fışkırdı, ne oldu kardeşim? Ne oldu da bugün tank yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün helikopter yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün, Cuma günü açılışı yapılacak hızlı trene sahip olan, dünyada birkaç ülkeden biri olduk. Ne oldu da bugün herhangi bir vatandaşın uçağa bineceği kadar uçak havaalanlarımız olabildi. Ne oldu da bugün her şehrimizde üniversite oldu? Ne oldu biliyor musunuz? Aklı başında, milletiyle beraber olan bir başbakan ve onun ekibi geldi, 'işi, gücü millet' dedi, 'bu millete daha nasıl hizmet edebilirim' diye çabaladı, rabbim de yardımcı oldu. Dualarınız sayesinde de bugün Türkiye dünyada yıldızı parlayan, en hızlı kalkınan birkaç ülkeden birisiyiz. Dünya inşaat sektöründe ikinci olmuşuz. Düşünebiliyor musunuz? 30 milyar ihracattan 150-160 milyar ihracat yapan bir ülke olmuşuz. 500 milyar ihracatı hedefleyen bir ülke olmuşuz. Geleceğimiz hem kendi yönümüzden hem de dünyayı aydınlatan bir ülke haline geldik. Afrika'da bütün ülkeler, bakanlıklarımıza gelip, 'bize ağabeylik yapın' diyorlar. Avrupa'daki bazı ülkeler, bunu nasıl gerçekleştirdiniz diyor” şeklinde konuştu.

Dünyanın bir adamı istemediğini anlatan Gülüce, “10 Ağustos'ta bir şeye dikkat edin. Dünya bir adamı istemiyor. Bir yerler bir adamı istemiyor. Büyük bir alimin bir benzetmesi var. Diyor ki, 'savaştasın, karanlıkta yolunu kaybettin, yani birliğini kaybettin. Düşman askerleri burada bir tarafa doğru top atışı yapıyorlar. Nereye gidersin? Akıllı adam diyor ki, 'düşman nereyi bombalıyorsa oraya gidersin. Çünkü senin birliğin oradadır'. Şimdi biz de şöyle düşüneceğiz, bu İsrail en fazla kime düşman? Bu Fransa Türkiye’de cumhurbaşkanı olarak kimi istemiyor? Bu Amerika, Türkiye’de cumhurbaşkanı olarak kimi istiyor? İşte kimi istemiyorlarsa biz onu isteyeceğiz. O da Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından İskilip Belediyesi’ni ziyaret etti. Güllüce’ye ziyarette Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan eşlik etti.

Güllüce ve beraberindekiler İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.